Μετά από διαγωνισμό προέκυψε επενδυτής για την Αλάνα της Ηρακλείτσας. Ο Αντιδήμαρχος Παγγαίου κ. Χρήστος Μποσμπότης σημείωσε ότι η καλύτερη επένδυση θα ήταν μια σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα και όχι πολυτελείς βίλες όπως ακούστηκε.

Συγκεκριμένα είπε ότι «το ευχάριστο της υπόθεσης είναι ότι επιτέλους μετά από τρεις διαγωνιστικές διαδικασίες προέκυψε επιχειρηματίας για την αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας, με τιμή υπερδιπλάσια της αρχικής που ήταν στα 9,1 εκατομμύρια. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας πρόσφερε 18,5 εκατομμύρια. Η ένστασή μας και η σκέψη του Δήμου Παγγαίου που εκφράστηκαν με ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου τον Ιούνιο του 2020, είναι ότι στη συγκεκριμένη έκταση των 150 στρεμμάτων θα έπρεπε να προχωρήσουμε σε αναπτυξιακές επενδύσεις και όχι απλώς στην αξιοποίηση του ακινήτου για τη δημιουργία τουριστικής στέγης. Διαβάζουμε ότι ο επιχειρηματίας σκέφτεται να δημιουργήσει εκεί 280 πολυτελείς βίλες ενώ η πρόθεση του Δήμου Παγγαίου θα ήταν να δημιουργηθεί ένα μεγάλο ξενοδοχείο. Στο τουριστικό κομμάτι το μόνο σημείο που πάσχει ο Δήμος Παγγαίου είναι οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, κλίνες που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν εκεί. Ένα ξενοδοχείο θα προσφέρει πολλές θέσεις εργασίας κάτι που δεν κάνει η παραθεριστική κατοικία. Επίσης, ένα μεγάλο ξενοδοχείο επεκτείνει την τουριστική περίοδο, πέραν του καλοκαιριού και προσφέρει μεγάλα αβαντάζ».

ΠΛΑΝΑ

Συνέχισε λέγοντας ότι «εκεί εστιάζεται η μόνη ένσταση του Δήμου Παγγαίου, αλλά βέβαια κανείς δεν θα ρωτήσει το Δήμο Παγγαίου. Ο επιχειρηματίας έχει τα δικά του επιχειρηματικά πλάνα απλώς εμείς εκφράζουμε την αντίρρησή μας, θα θέλαμε κάτι πιο αναπτυξιακό.

Έχει και πολλά θετικά η σκέψη για την επένδυση του επιχειρηματία. Ποντάρει και στο τουρισμό από το εξωτερικό προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ένας ξένος που θα αγοράσει ακίνητο στην Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει την ιθαγένεια, ποντάρει επίσης και στο να δελεάσει κόσμο προσφέροντας και άλλα πλεονεκτήματα όπως ο ιατρικός τουρισμός που θα μπορούσε να κουμπώσει πάνω σ’ αυτές τις βίλες. Έχει τη λογική του σ’ αυτό που θέλει να κάνει. Όταν υπογραφούν οι συμβάσεις και γίνει ο κύριος της έκτασης θα υπάρξουν επαφές με το Δήμο Παγγαίου και άλλους φορείς και ίσως να αλλάξει γνώμη και να πάει σε κάποια μικτή επένδυση. Όλα είναι ακόμη υπό συζήτηση. Το ευχάριστο είναι ότι υπήρξε πλειοδότης που θα εκμεταλλευτεί την αλάνα».

Προηγούμενο άρθροΣεισμός 3,3 Ρίχτερ στην Θεσσαλονίκη – Κοντά στο κέντρο της πόλης
Επόμενο άρθροΤα νέα μέτρα για την εστίαση θα επηρεάσουν και το εμπόριο, είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Βασίλης Λεμονίδης