Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο αντλιοστάσιο Α5 στο Περιγιάλι και χθες δόθηκε σε λειτουργία το 50% του συστήματός του. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Απόστολο Χρόνη δόθηκε λύση για τα επόμενα 25 χρόνια.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είναι μεγάλη μέρα για το Περιγιάλι. Πλέον για τα επόμενα 25 χρόνια θα νοιώθει ασφάλεια όλη η περιοχή. Θα είναι ασφαλής η περιοχή γιατί θα μπει σε λειτουργία το 50% του αντλιοστασίου. Έχει ολοκληρωθεί η παρέμβαση, έχουν μπει τα νέα αντλητικά συγκροτήματα, έχουν αλλαχθεί όλες οι γραμμές στις σωληνώσεις, έχουν μπει οι βάνες και ο εξοπλισμός, έχει ανέβει ο μετασχηματιστής στην επιφάνεια του εδάφους, έχουν μπει καινούργιοι ηλεκτρολογικοί πίνακες και περιμένουμε τη ΔΕΗ να μας κάνει τη σύνδεση στους νέους πίνακες για να μπουν σε λειτουργία τα νέα συγκροτήματα.

Θα συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα στο άλλο 50% για να ολοκληρωθεί η παρέμβαση στο αντλιοστάσιο και να είναι σύγχρονο και ασφαλές για τα επόμενα 25 χρόνια αλλά από σήμερα και μετά μπορούμε να πούμε ότι για τα επόμενα χρόνια η παραλία του Περιγιαλίου θα είναι ασφαλής σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των αγωγών και των δικτύων λυμάτων της πόλης».

ΑΣΦΑΛΗΣ

Πρόσθεσε ότι «τρεις φορές πλημμύρισε αυτό το αντλιοστάσιο, την τελευταία φορά ήταν στις 25 Μαρτίου 2020. Καταστράφηκαν μέσα ο εξοπλισμός, οι ηλεκτρονικοί πίνακες, αντλητικά συγκροτήματα. Πλέον τα συγκροτήματα που μπήκαν είναι νέου τύπου οπότε και αν συμβεί ξανά δεν θα υπάρχει πρόβλημα σε ό,τι αφορά τη λειτουργία τους γιατί δεν θα βγάλουν βλάβη. Επίσης, οι πίνακες έχουν μεταφερθεί στην επιφάνεια του εδάφους οπότε ούτε εκεί θα έχουμε κάποιο θέμα. Γενικά η παραλία θα είναι ασφαλής. Έχουν αλλάξει πλέον η φιλοσοφία και η νοοτροπία. Είναι νέου τύπου οι αντλίες, λιγότερο ενεργοβόρες και είναι μεγάλη μέρα η σημερινή».

Προηγούμενο άρθροΜε επιτυχία η Γενική Συνέλευση της ΠΝΟΗΣ
Επόμενο άρθροΜακάριος: Θα έπρεπε να ανακατασκευαστεί η γέφυρα του παλιού Νοσοκομείου γιατί νομίζω ότι προτεραιότητά μας είναι η συνέχιση και η ολοκλήρωση της περιμετρικής οδού της Καβάλας