Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022, ώρα 6.00 μ. μ., στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Καβάλας η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου για το Παιδί και την Οικογένεια «ΠΝΟΗ». Η Γ.Σ. ολοκληρώθηκε με τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής για τη θητεία 2022-2024.

Με αλφαβητική σειρά εξελέγησαν:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΝΕΣΤΗ ΝΙΚΗ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΚΟΘΑΛΗ ΠΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΛΟΪΖΑ ΕΦΗ, ΧΑΤΖΗΒΑΡΥΤΗ ΙΩΑΝΝΑ, ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΗ & ΨΥΡΟΥΚΗ ΕΛΕΝΗ.

Για την Εξ. Επιτροπή

ΚΑΛΦΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΤΣΙΒΙΩΤΟΥ- ΚΙΤΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ & ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΙΤΣΑ)

Την Πέμπτη 31/3/22 το νέο Δ.Σ. θα συγκροτηθεί σε Σώμα.

Ακολουθεί ο Διοικητικός Απολογισμός που παρουσιάστηκε από την Κα Ιωάννα Χατζηβαρύτη:

«Καλησπέρα σας αγαπητά μέλη μας.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιτέλους μπορούμε να τα πούμε από κοντά. Έχουμε να βρεθούμε από το 2020. Ο covid- 19 ακύρωσε όλες τις συναντήσεις μας. Με σχετικές αποφάσεις από την κυβέρνηση δεν επιτρεπόταν να γίνουν γενικές συνελεύσεις.

Ο Σύλλογός μας «ΠΝΟΗ» ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» 21 χρόνια δίνει δυναμικά το παρόν στα κοινωνικά πράγματα της πόλης μας. Στόχος η βελτίωση των συνθηκών ζωής του παιδιού και της οικογένειας. Τα μέλη μας είναι περίπου 130.

Ανανεώθηκε το 2021 η πιστοποίηση του Συλλόγου ως φορέα παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Στην ΠΝΟΗ συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας όπου και όποτε χρειάζεται και αυτό το κάνουμε καθαρά εθελοντικά. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε όλες τις οικογένειες που έχουν έρθει κοντά μας και ξεπερνούν τις 140, με ένδυση, υπόδηση, επίπλωση, οικιακές συσκευές, εμβόλια σε παιδιά, νομική υποστήριξη, πληρωμή λογαριασμών κοινής ωφέλειας( ΔΕΗ, Νερό κλπ), ενοικίων ανέργων γονέων, πραγματοποίηση εργαστηριακών εξετάσεων, συμμετοχή σε έξοδα μετακινήσεων και νοσηλείας, αγορά πετρελαίου και το πετυχαίνουμε χάρις στην υποστήριξη και τις προσφορές τις δικές σας και των συμπολιτών μας.

Στο παντοπωλείο που διατηρούμε εδώ και πολλά χρόνια καταφέραμε και διαθέσαμε στο 2020 & το 2021 πάνω από 1.600 σακούλες τροφίμων και ειδών καθαριότητας και υγιεινής, και δωροεπιταγές περίπου των 60 Ε τον μήνα υποστηρίζοντας τακτικά κάθε μήνα τις οικογένειές μας, αλλά και έκτακτα σε περιστατικά της Πρόνοιας του Δήμου Καβάλας που χρίζουν άμεσης υποστήριξης.

Φυσικά η προσπάθειά μας ενισχύθηκε κατά το μέγιστο βαθμό από την εταιρεία ΣΜΥΡΔΕΞ Α.Ε.. καθώς και τις δικές σας προσφορές, φορέων και επιχειρηματιών.

Το 2020 λόγω του covid-19 δεν είχαμε εκπαιδευτική υποστήριξη με την εθελοντική προσφορά εκπαιδευτικών, μελών και φίλων, σε παιδιά των οικογενειών μας. Μας υποστήριξαν όμως αρκετά φροντιστήρια της πόλης μας. Φέτος το κάνουμε σε ένα πολύ μικρό αριθμό μαθητών. Υποστηρίξαμε και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε φοιτητές με σπουδαστικά επιδόματα. Το 2020 ήταν 8 οι φοιτητές που υποστηρίξαμε με σπουδαστικά επιδόματα και φέτος είναι 10. Προσφέρουμε ακόμη και ψυχολογική υποστήριξη με τις επίσης εθελόντριες κοινωνικές λειτουργούς, ψυχολόγους, παιδοψυχολόγους και λογοθεραπεύτριες στα μέλη των οικογενειών μας. Έτσι γνωρίζουμε συνέχεια τα προβλήματά τους, τις ανάγκες τους και συνεχίζουμε να βρισκόμαστε κοντά τους.

Με το καλλιτεχνικό εργαστήριο και τα είδη που ετοιμάζουν τα 4 Bazaar που κάναμε μας έδωσαν ικανοποιητικά έσοδα τα οποία βοήθησαν ειδικά τα σπουδαστικά επιδόματα.

Συνεργαστήκαμε με Σωματεία, υπηρεσίες, Συλλόγους, εθελοντικές ομάδες, όπως :

Α) Οι Γιατροί του Κόσμου μας πρόσφεραν μεγάλο αριθμό μασκών και αντισηπτικών

Β) Ο Δήμος καβάλας με τον οποίο αρχές του 2021 υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας. Η συνεργασία μας πηγαίνει πίσω από την ίδρυση του συλλόγου, τώρα όμως έγινε πια επίσημα και στα χαρτιά.

Γ) Οι Υπηρεσίες Πρόνοιας του Δήμου Καβάλας, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καβάλας.

Δ) Το ΚΕΘΕΑ Καβάλας και τον ΟΚΑΝΑ υποστηρίζοντας μέλη τους και την υπηρεσία των κοινωνικών λειτουργών του Νοσοκομείου Καβάλας.

Ε) Την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «BIA STOP» .

ΣΤ) Ο οργανισμός «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» ο οποίος σε συνεργασία με το «ΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», τον ΣΚΑΪ και την ενεργή υποστήριξη του Ράδιο ALPHA και του κ. Κώστα Τσίγκα, ενέταξε την ΠΝΟΗ στην λίστα των συλλόγων που θα υποστηρίζονται με τρόφιμα σε τακτική βάση. Μέσα στα 2 χρόνια δεχθήκαμε 5 φορές τρόφιμα μέσα στις 2 χρονιές αξίας 5.000 ευρώ. Τέτοιες υποστηρίξεις μας έρχονται από τις μεγάλες αλυσίδες Super Markets ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, Σκλαβενίτης & My Markets.

Στις δύσκολες αυτές 2 χρονιές που περάσαμε μερικές από τις δωρεές χρηματοδοτήσεις που δεχθήκαμε:

-Δωρεά -χρηματοδότηση από την εταιρεία ΣΜΥΡΔΕΞ Α.Ε. ύψους 72.000 Ε.

-Χορηγία από την εταιρεία MATRIX ποσού 8.000 ευρώ.

-Χορηγία από το λαχείο ποσού 2.500 ευρώ με την υποστήριξη και του συμπολίτη Υπουργόυ Εθν. Άμυνας κου Νίκου Παναγιωτόπουλου.

-Χορηγία από την Κα Έλενα Τσεσμετζόγλου. ποσού 1.000 ευρώ

-200 λίτρα ποσότητα λαδιού από το Σύλλογο Καβαλιωτών Νέας Υόρκης.

-200 λίτρα ποσότητα λαδιού από το Επιμελητήριο Καβάλας.

-Πολλές δωρεές των 50, 100 και 200Ε από τους συμπολίτες μας.

-Συνεχίστηκε η υποστήριξη από τα ΑΒ Βασιλόπουλος στα πλαίσια του προγράμματος «των 52 εβδομάδων» με ικανή ποσότητα τροφίμων.

Ο συμπολίτης μας κ. Γιάννης Σαρρής που διατηρεί κατάστημα εστίασης πρόσφερε στις αρχές του 2021 και για 84 ημέρες, 21 γεύματα ημερησίως στις οικογένειές μας. Υποστηρίχθηκαν 9 οικογένειες.

Επίσης στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας για τον καρκίνο του στήθους ο κ. Σαρρής πρόσφερε μέρος από τα έσοδα της εκδήλωσης που διοργανώθηκε στο Σύλλογο. Το ποσό ήταν 750 ευρώ.

-Επίσης και την τακτική ανά μήνα εδώ και χρόνια προσφορά 10 μερίδων φαγητού από το ΚΟΥΚΙ & ΤΟ ΡΕΒΥΘΙ

-Θα συμπληρώσουμε και την προσφορά κρασιού από την Οινοποιία ΣΑΒΒΑ ΦΕΛΛΑΧΙΔΗ.

– Θα αναφέρω την προσφορά εδώ και πολλά χρόνια μία φορά την εβδομάδα ψωμιού από την αρτοποιεία ΦΕΛΛΑΧΙΔΗΣ και από την ΚΡΕΚΑ Α.Ε. την προσφορά νωπού κοτόπουλου, συμπληρωματικά στο κρέας που προμηθευόμαστε για τις οικογένειές μας. Μέσα στο 2020 προστέθηκε με προσφορά ψωμιού & σάντουιτς η αρτοποιεία ΓΑΤΙΔΗΣ, η οποία μέσα από τη δράση της επιχείρησης ΠΛΑΘΩ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ υποστήριξε το Σύλλογο με το ποσό των 300 ευρώ.

-Η σελίδα ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΒΑΛΑ και ο υπεύθυνος της σελίδας , ο κ. Λιόλιος Γιώργος πρόσφερε προσωπικά ακτινίδια από 100 κιλά το 2020 και 100 κιλά το 2021.

– Μέσω του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ συνεργαστήκαμε με το κατάστημα ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ παραλαμβάνοντας και διαθέτοντας για 4 μήνες πάνω από 2.370 είδη σε αρτοσκευάσματα.

– Μεμονωμένοι συμπολίτες μας και πολλοί επαγγελματίες τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας μας πρόσφεραν τρόφιμα, παιχνίδια και ρουχισμό.

Κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021 διαθέσαμε σχολικά, χαρτικά , βιβλία ξένων γλωσσών για τουλάχιστον 70 μαθητές όλων των βαθμίδων, παιδιά από τις υποστηριζόμενες οικογένειες. Πολλά ήταν από την εθελοντική δράση της Αction Team.Το ίδιο κάναμε και αυτή τη χρονιά 2021-22 έχοντας μάλιστα μια μεγάλη υποστήριξη από την εταιρεία ENERGEAN η οποία μας πρόσφερε 140 δωροεπιταγές των 25 ευρώ και με αυτές καλύφθηκαν όλες οι ανάγκες των μαθητών μας.

Υποστηρίξαμε ένα συμπολίτη μας με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αναλάβαμε να δεχθούμε τις δωρεές που κατέθεσε ο κόσμος και ανήλθαν στο ποσό των 29.415 ευρώ. Το ποσό παραδόθηκε στον συμπολίτη μας ο οποίος εγχειρίστηκε στη Γερμανία και τώρα είναι καλά στην υγεία του.

Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών για τους πλημμυροπαθείς στην Καρδίτσα, το Σεπτέμβριο του 2020.

Συμμετείχαμε στη δράση του Συμβουλευτικού Κέντρου του Δήμου Καβάλας στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Η δράση είχε φωτογράφηση γνωστών κυριών της πόλης μας οι οποίες εμφανίζονταν έχοντας τα προβλήματα που εμφανίζονται από τη Βία κατά των Γυναικών. Μεγάλες αφίσες με αυτές τις φωτό αναρτήθηκαν σε όλη την πόλη.

Κατασκευάστηκε εκ νέου η ιστοσελίδα μας με προσφορά της εταιρείας MANBIZ. Η σελίδα μας στο fb έχει πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα και χαιρόμαστε το γεγονός ότι όλες μας οι αναρτήσεις που αφορούσαν αιτήματα οικογενειών μας για διάφορες ανάγκες παιδικό ρουχισμό, έπιπλα, συσκευές κ. α. εθελοντές εκπαιδευτικούς καλύφθηκαν άμεσα, προς μεγάλη μας ικανοποίηση.

Αποφασίσαμε τη συνεργασία με την ΜΚΟ ΕΚΟ που έχει έδρα την Αθήνα, ως εταίρος στην πρόταση που υπέβαλαν στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος με σκοπό την πρωτογενή πρόληψη της έμφυλης βίας μεταξύ εφήβων και νεαρών ενηλίκων. Η πρόταση εγκρίθηκε και αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στο 2022.

Οι δράσεις της ΠΝΟΗΣ προβλήθηκαν μέσα από διάφορες εκπομπές του CENTER, του ΕΝΑ CHANNEL και από όλα γενικώς τα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Μέσα από την παρουσίαση αυτή πρέπει να ευχαριστήσουμε την εθελοντική μας ομάδα περίπου 30 άτομα, εσάς τα μέλη μας για τη συνεχή αρωγή σας, όλους τους επαγγελματίες της πόλης μας που βρίσκονται συνεχώς κοντά μας, το Δήμο Καβάλας διότι με την παραχώρηση των χώρων μας επιτρέπει να αναπτύσσουμε τις δράσεις μας με αξιοπρεπή τρόπο και τα Μ.Μ.Ε. που βρίσκονται πάντοτε κοντά μας και προβάλουν το έργο μας.

Ανταποκριθήκαμε και συμμετείχαμε σε όλες σχεδόν τις προσκλήσεις τις οποίες δεχθήκαμε και παρακολουθήσαμε μέσω του διαδικτύου τις εκδηλώσεις που έγιναν.

Κλείνοντας σας διαβεβαιώνουμε ότι η πόρτα της ΠΝΟΗΣ είναι και θα συνεχίσει να είναι ανοικτή κάθε ημέρα για να ακούει τα τυχόν προβλήματα των συμπολιτών μας και όπου μπορεί να τα υποστηρίζει και να τα εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σας ευχαριστώ.

ΙΩΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΒΑΡΥΤΗ»

Προηγούμενο άρθρο1ο Βραβείο για το 17ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες»
Επόμενο άρθρο«Τα επόμενα χρόνια η παραλία του Περιγιαλίου θα είναι ασφαλής», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Απόστολος Χρόνης