Τέσσερις μήνες συμπληρώνονται χωρίς να γίνονται εξετάσεις υποψηφίων οδηγών καθώς συνεχίζουν την αποχή τους οι εξεταστές. Οι Σχολές Υποψηφίων Οδηγών είναι σε απόγνωση όπως δηλώνει ο πρόεδρος του συνδέσμου τους κ. Ανδρέας Κορδύλης.

Όπως τόνισε αρχικά «επί 110 ημέρες τώρα συνεχίζεται η αποχή των εξεταστών από τη διαδικασία απόκτησης διπλώματος και υπολογίζεται πως σε όλη τη χώρα 70.000 άτομα περιμένουν να δώσουν εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης , το οποίο είναι απαραίτητο για την εργασία τους, ενώ άλλοι 200.000 ηλικιωμένοι άνω των 74 ετών, που καλούνται να ξαναδώσουν εξετάσεις…αναμένουν στο…τιμόνι τους.

Οι εξεταστές απέχουν από την εργασία τους από την 1η Οκτωβρίου λόγω μη καταβολής του εξεταστικού επιδόματος από την 1η Μαΐου 2018.

Το δίπλωμα οδήγησης είναι απαραίτητο σε πολλούς νέους στην πλειοψηφία τους εργαζόμενους που θα πρέπει να το έχουν για τη δουλειά τους».

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ

Σύμφωνα με τον κ. Κορδύλη «Καταρχάς πρέπει να πούμε ότι είμαστε στον 4ο μήνα, θα κλείσουμε κανονικά και μετά πάμε για 5ο μήνα αποχής, τον Φεβρουάριο….. Είμαστε σε επαφή με την Περιφέρεια βέβαια και με την Αθήνα και με κάθε αρμόδιο. Οι συζητήσεις και οι επαφές συνεχίζονται αλλά προσωπικά εκτιμώ ότι δε υπάρχει πια καμία ελπίδα να γίνει κάτι.

Είναι τα λόγια, οι υποσχέσεις, οι εξαγγελίες, είναι οι κουβέντες που λέγονται για να λέγονται, είναι τα πολιτικά παιχνίδια που κρύβονται από πίσω… Εμάς όμως το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι ότι τα μαγαζιά μας είναι κλειστά, δεν μπορούμε να επιβιώσουμε και αυτό είναι το σημαντικό.

Δεν ξέρω τι θα γίνει. Κάναμε μα συνάντηση με στελέχη της Περιφέρειας, μας δόθηκαν κάποιες υποσχέσεις αλλά δεν νομίζω ότι κάτι θα κινηθεί. Τα πράγματα είναι το ίδιο τραγικά.

Ο ίδιος τονίζει ότι οι ουρές του κόσμου που περιμένει να δώσει εξετάσεις αυξάνονται συνεχώς. «Εμείς είμαστε σε αυτή την κατάσταση, η κατάσταση δυσκολεύει και πρέπει γενικά να το υποστούμε…. Το ένα τρίτο του χρόνου είμαστε χωρίς δουλειά.

Και να σκεφθεί κανείς ότι έχουμε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για τα επαγγελματικά μας αυτοκίνητα, τις ασφάλειες μας, το ΚΤΕΟ μας, που σε εμάς είναι για ένα χρόνο. Το 1/3 αυτών των δαπανών είναι στον αέρα, εκτός από το ότι δεν έχουμε και καθόλου εισοδήματα.

Ο κόσμος το ξέρει όλο αυτό το σκηνικό και λέει γιατί να πάει να γραφτεί σε σχολή οδηγών αφού έτσι και αλλιώς του χρόνου θα βγάλει δίπλωμα.

Όλα αυτά είναι τραγικά. Και μιλάμε για μια πολιτεία που θέλει εσύ να είσαι σωστός, με τα POS, με τις ταμειακές μηχανές σου, με τα πάντα, με τον πολίτη να είναι σωστός πληρώνοντας τα παράβολα του και όλα αυτά με την πολιτεία απέναντι μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο ίδιος πρόσθεσε ότι ενώ η κατάσταση είναι τραγική επειδή όλοι μας έχουμε συνηθίσει σε αυτό το σκηνικό, απλά μένουμε και κοιτάζουμε μέχρι το τέλος. «Είμαστε παθητικοί και χαλαροί. Αλλά τελικά μήπως πρέπει να σπάσουμε καμιά πόρτα;» αναρωτιέται και εμφανίζεται για μια ακόμη φορά απαισιόδοξος για το τι μέλει γενέσθαι.

Προηγούμενο άρθροΤην άμεση αντικατάσταση της γέφυρας ζητά ο υποψήφιος δήμαρχος Βαγγέλης Παππάς
Επόμενο άρθροΣτα σκαριά μία παρέμβαση στα Δημοτικά Κοιμητήρια Καβάλας για να αντιμετωπιστούν οι πλημμύρες