Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας τέθηκε το θέμα των Δημοτικών Κοιμητηρίων και της κατάστασης που επικρατεί όταν σημειώνονται βροχοπτώσεις οπόταν αυτά πλημμυρίζουν…

Όπως τόνισε η αρμόδια Αντιδήμαρχος αρχικά «Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας έχει πολλά αιτήματα και αυτό είναι απόλυτα λογικό και φυσιολογικό. Τώρα, σε ό,τι αφορά τα Κοιμητήρια θα αναφερθώ σε ένα προφανές πρόβλημα, όπου δεν χρειάζεται κάποιος να είναι μηχανικός για να το καταλάβει.

Εκεί λοιπόν υπάρχουν μνήματα που είναι σε χαμηλό σημείο και κάθε φορά που βρέχει και μάλιστα που βρέχει πολύ, σημειώνονται πολλές πλημμύρες και αναλογικά και ζημιές στα μνήματα.

Τα όμβρια μαζεύονται εκεί και ήδη κάναμε εργασίες προκειμένου να κατασκευάσουμε έναν μεγάλο αγωγό για να ρυθμίσει την απορροή των ομβρίων υδάτων.

Θα πρέπει όμως να κάνουμε ένα μεγαλύτερο έργο, ενδεχομένως ένα έργο υποδομής θα μπορούσα να πω ώστε να βρούμε ενδεχομένως και όμορο ρέμα προκειμένου να φύγουν τα νερά και να φεύγουν σε μόνιμη κατάσταση.

Πάντοτε δεν υποτιμούμε τίποτα, θα μελετηθεί το κομμάτι αυτό αλλά εργασίες έγιναν και ενδεχομένως να χρειασθεί να κάνουμε και κάτι παραπάνω μετά την ολοκλήρωση των πρώτων και βασικών εργασιών».

ΒΕΛΤΙΩΣΗ

Η ίδια έκανε λόγο για συνεχόμενη βελτίωση ενώ εκτίμησε ότι όλα είναι αποτέλεσμα μελέτης και εφαρμογής συγκεκριμένων ληφθέντων μέτρων.

«Από συζητήσεις που έχουμε κάνει έχουμε βάλει στο Τεχνικό μας Πρόγραμμα δράσεις στα νεκροταφεία. Δεν θα μιλήσω για χρονικό σημείο μέσα στο 2019 αλλά σίγουρα έργο θα υλοποιηθεί.

Η υπηρεσία έτσι και αλλιώς κάνει  έναν καθημερινό αγώνα προκειμένου να ανταπεξέλθει σε όλες τις απαιτήσεις και υποχρεώσεις της έτσι ώστε πάνω από όλα να υπάρχει ανταπόκριση στις αιτήσεις και απαιτήσεις των πολιτών» δήλωσε.

Ερωτηθείσα για έργα υποδομής στο Περιγιάλι η ίδια τόνισε ότι «Έχουμε ξαναπεί ότι πρέπει να εξοφληθεί αυτή η σχέση που λέμε εισφορά σε γη. Το ποσό που πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή έργων υποδομής είναι τέτοιο που κάνει την Τεχνική Υπηρεσία να έχει ολοκληρώσει ήδη μελέτη για την διαχείριση των ομβρίων στην περιοχή του Αγίου Τρύφωνα. Το έργο θα καλυφθεί από την ΣΑΤΑ και θα αφορά σε βελτίωση ενός κεντρικού δρόμου που θα εξυπηρετεί κατοικίες της περιοχής.

Γενικά με ένα ποσό της τάξεως του 1,5 εκ. ευρώ εμείς θα κινηθούμε σε ένα τρίπτυχο έργων, δηλαδή πεζοδρόμια, δίκτυα ομβρίων και ηλεκτροφωτισμό έτσι ώστε να καλύψουμε μια σειρά από απαιτήσεις των κατοίκων της περιοχής με έργα ικανά και αναγκαία για την περιοχή.

Έργα οδοποίας, έργα ύδρευσης και αποχέτευσης μας απασχολούν ομοίως αφού δεν μπορείς να στρώνεις δρόμους και μετά να κάνει έργο ύδρευσης και αποχέτευσης. Αναμένουμε την μελέτη από τη ΔΕΥΑΚ που υπολογίζουμε να είναι περί το 1.5 εκ. Δηλαδή κοντά στα 3 εκ. ευρώ για ένα δρόμο μήκους 1 χιλιομέτρου!!! Βέβαια με τις εκπτώσεις της διακήρυξης θα δώσουμε λιγότερα χρήματα αλλά γενικά θα δούμε πως θα προχωρήσουμε ώστε να εξασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό για αυτές τις περιοχές της Καβάλας. Θα γίνει όμως το επόμενο βήμα σε μια περιοχή που επιτέλους μπήκε στο Σχέδιο Πόλης».

ΓΕΦΥΡΑ

Αναφορικά με την τύχη της Γέφυρας που έπεσε εξήγησε ότι  «Υπάρχει εντολή από την Εισαγγελία Καβάλας για την ολοκλήρωση της πραγματογνωμοσύνης. Αναμένουμε το έργο του μελετητή που είναι δύσκολο βέβαια. Κάποια τυπικά έχουν λυθεί αλλά αναγκαστικά πρέπει να περιμένουμε μέχρι να ολοκληρωθεί ένα τόσο σημαντικό έργο. Ο Δήμος Καβάλας βρίσκεται σε θέση συντονιστή ώστε να δούμε πως θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα που έχει να κάνει με την ανακατασκευή της γέφυρας. Τα χρήματα είναι πολλά, θα δούμε  πως θα χρηματοδοτηθούμε από την Περιφέρεια ή από το Δήμο Καβάλας και γενικά το επόμενο διάστημα ζυμώσεις θα υπάρξουν ώστε να δούμε πως θα δρομολογήσουμε τις εξελίξεις ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Εμείς γενικά ως Δήμος Καβάλας κάναμε το παν, στείλαμε και επιστολή στο υπουργείο Μεταφορών περί απαγόρευσης ή μη βαρέων οχημάτων. Πήραμε και έγγραφο από την Περιφέρεια, θέσαμε και επιπλέον ερωτήματα ενώ εν όψει του καλοκαιριού αναζητάμε τι ακριβώς θα γίνει μέχρι να δοθεί λύση.

Ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε και το λιμάνι της Καβάλας και τα βαρέα οχήματα που πρέπει να περάσουν εντός ενώ γενικά θέλουμε ασφάλεια σε κάθε λύση, σε κάθε πρόταση που θα πρωτεύσει.

Γενικά χρειάζεται προσοχή σε ό,τι αφορά την χρήση της προσωρινής ρύθμισης. Δεν μπορούμε να σταθμεύουμε εκεί που απαγορεύεται η στάθμευση. Πρέπει να τηρήσουμε αυτό που λεν οι πινακίδες. Αλλά δεν γίνεται κάτι άλλο. Είναι πολύ κρίμα να έχεις μια δαμόκλειο σπάθι στο κεφάλι σου, αλλά από την άλλη πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί. Δεν μπορεί παντού να υπάρχει αστυνόμος για να καλύψει ανάγκες, να εφαρμόσει νόμους».

Προηγούμενο άρθροΤέσσερις μήνες χωρίς να γίνονται εξετάσεις υποψηφίων οδηγών στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΟριστικά υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας ο Νίκος Ξανθόπουλος-video