Την άμεση   αντικατάσταση της γέφυρας που έπεσε στο παλιό Νοσοκομείο Καβάλας ζητά ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Βαγγέλης Παππάς. Όπως τόνισε αρχικά «Έχουμε την πεσμένη γέφυρα και έχουμε και μια παράκαμψη της κυκλοφορίας πολλή επικίνδυνη. Παρότι την χαρακτηρίσαμε προσωρινή αυτή την εκτροπή την βλέπουμε να έχει διάρκεια δύο μηνών.

Μάλιστα ρώτησα την Αντιδήμαρχο Τεχνικών  κ. Δρακονάκη μήπως τελικά πηγαίνουμε με την πεπατημένη, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού; Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτή την πρόχειρη λύση της οδού Βάσσου γιατί πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε ατυχήματα. Μακάρι να διαψευσθώ αλλά μάλλον θα επιβεβαιωθώ.

Πρέπει να πάμε στην αμφιδρόμηση της οδού Αμ. Ερυθρού Σταυρού και στην γρήγορη αποκατάσταση της γέφυρας είτε με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο».

ΚΑΙΡΙΚΑ

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. Καβάλας το βράδυ της Δευτέρας, η Δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η αντιμετώπιση του χιονιά είναι πλέον υπόθεση των υπηρεσιακών παραγόντων και όχι του Δήμου Καβάλας. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «Έχουμε πάρει μια απόφαση με την Πολιτική Προστασία και την Τροχαία, αφήνουμε έξω από το σχεδιασμό τους αιρετούς και τον αφήνουμε στους υπηρεσιακούς παράγοντες».

Επ` αυτού ο κ. Παππάς έκανε λόγο για μεσοβέζικες δηλώσεις της Δημάρχου και πρόσθεσε ότι  «Το μπαλάκι πέφτει στους υπηρεσιακούς, χωρίς Δημάρχους και Αντιδημάρχους. Χρειάζεται καλός συντονισμός και καλή προετοιμασία. Το ξέρω ότι η Καβάλα λόγω του ανάγλυφου της έχει πολλά θέματα ανοικτά και επειδή τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι και πολλά και έκτακτα και ασυνήθιστα θα πρέπει να είμαστε καθόλα έτοιμοι. Χρειαζόμαστε έναν ευέλικτο μηχανισμό αντιμετώπισης του χιονιά έτσι ώστε να μπορούμε να παρέμβουμε σε πάρα πολλά σημεία και κυρίως από τα ψηλά προς τα χαμηλά να ανοίγουμε τους δρόμους ώστε να μην υπάρχει το κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Διότι όπως και να το κάνουμε τον κόσμο όταν βλέπει ότι έρχεται ένα έντονο καιρικό φαινόμενο θα τον δεις να αντιδρά άλογα και το πρόβλημα δεν μπορεί να είναι διαχειρίσιμο.

Άρα για να είναι οι δρόμοι ανοικτοί πρέπει πρώτα από όλα να ρίχνουμε αλάτι με μηχανήματα ειδικά σχεδιασμένα σε όλους τους δρόμους, προκειμένου να παραμείνουν τα πάντα ανοικτά και ο κεντρικός δρόμος να μπορεί να λειτουργήσει» σημείωσε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΣας ενδιαφέρει: Λίγες ημέρες ακόμα για την εμπρόθεσμη πληρωμή των εισφορών Δεκεμβρίου
Επόμενο άρθροΤέσσερις μήνες χωρίς να γίνονται εξετάσεις υποψηφίων οδηγών στην Καβάλα