Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τις προηγούμενες ημέρες στο Ζάππειο το πρόγραμμα “Μένουμε Όρθιοι 2”, την επικαιροποιημένη προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

“Η πρόταση που έχει επεξεργαστεί από το οικονομικό επιτελείο του κόμματος είναι απολύτως κοστολογημένη και συναρτημένη με της ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Δεν έχει κανένα στοιχείο αμφισβήτησης της εγκυρότητας” δήλωσε ο πρ. βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάκης Εμμανουηλίδης στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8.  “Για πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά που απερχόμενη άφησε στο δημόσιο ταμείο το ποσό των 37 για να υπάρχει στοιχειώδης εξασφάλιση έναντι οποιουδήποτε απρόβλεπτου κινδύνου. από το ποσό αυτό το μισό είναι διαθέσιμο για να στηρίξει την ελληνική κοινωνία”.

“Δέκα χρόνια η κοινωνική και οικονομική αιμορραγία ήταν ακατάσχετη. Τώρα που δίνεται η δυνατότητα να πάμε μπροστά, έρχεται ο κορωνοϊός για να λειτουργήσει ως άλλοθι στα σχέδια του Βρούτση, του Άδωνι για να επιβάλλουν μέτρα τα οποία είχαν στα συρτάρια τους και ως μάνα εξ ουρανού έπεσε η περίπτωση του κορωνοϊού”, είπε ο κ. Εμμανουηλίδης.

Επίσης ο πρ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως θα κυριαρχήσει η ελαστική μορφή εργασίας, “τα τερτίπια περί εκ περιτροπής εργασίας, μισού μισθού πρέπει να σταματήσουν. Έκανε λόγο για  “εφιαλτικά ποσοστά” ανεργίας, ενώ σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν στήριξη όσο θα έπρεπε της μικρομεσαίες επιχειρήσεις. “Με τους σχεδιασμούς και τις πολιτικές της ΝΔ θα επανέλθουμε πολύ γρήγορα σε εφιαλτικές καταστάσεις των μνημονίων και ακόμα χειρότερες”.

Σχετικά με το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία είπα χαρακτηριστικά πως: “Ζούμε το απόλυτο της ανερμήνευτης και ανεξήγητης και παράλογης στάσης της κυβέρνησης. Είναι παράλογη η στάση να τολμήσουν να βάλουν κάμερες στην τάξη καταλύοντας τον δεσμό δασκάλου και μαθητή.

Για το σενάριο των πρώην εκλογών ο κ. Εμμανουηλίδης δήλωσε πως: Η κυβέρνηση θα επιζητήσει την εκλογική αναμέτρηση σχεδιάζοντας χωρίς τον ξενοδόχο. Ο κόσμος είναι πεπεισμένος ότι έχει επίγνωση της κατάστασης που βιώνει και όποτε κληθεί να ψηφίσει θα κάνει αυτό που πρέπει, γιατί αντιλαμβάνεται ποια ότι με αυτή τη κυβέρνηση και τις πολιτικές δεν μπορεί να έχει αύριο”.

Ακούστε όσα δήλωσε ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ στο Lobby 101.8 από το 41.55

 

Προηγούμενο άρθροΠρώτη σε ψήφους η Κατερίνα Πετράκη στις εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καβάλας
Επόμενο άρθροΑλέξης Πολίτης για τα δημοτικά | Η εμπειρία έδειξε ότι τα πήγαμε καλά – Τι είπε για το ενδεχόμενο δεύτερου κύματος