Αλέξης Πολίτης για τα δημοτικά | Η εμπειρία έδειξε ότι τα πήγαμε καλά – Τι είπε για το ενδεχόμενο δεύτερου κύματος

Επιστρέφουν στα θρανία, τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, και οι μικροί μαθητές των δημοτικών σχολείων, εν μέσω επιφυλάξεων των γονέων.

Τα ολοήμερα θα παραμείνουν κλειστά, τουλάχιστον για την πρώτη εβδομάδα της επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων, ωστόσο η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί και το ενδεχόμενο, να λειτουργήσουν τελικά, παραμένει ανοιχτό.

“Η εμπειρία με τα γυμνάσια και λύκεια έδειξε ότι πήγαμε καλά. Άνοιξαν ομαλά τα σχολεία με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Αφού το κάναμε με τα γυμνάσια μπορούμε και με τα δημοτικά. Είναι καλό και για τους μικρούς μαθητές να επιστρέψουν στο σχολεία, να βιώσουν τους ρυθμούς, να επανέλθουν σε μία κανονικότητα”, δήλωσε στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 o πνευμονολόγος γιατρός και γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αλέξης Πολίτης.

Για το ενδεχόμενο δεύτερου κύματος της πανδημίας, το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι το φθινόπωρο θα έρθει, αλλά θα είμαστε οχυρωμένοι καθώς θα είμαστε πιο έτοιμοι, είπε ο κ. Πολίτης, τονίζοντας: “Βάση εκτιμήσεων η έλευση της υγρασίας, μικρότερων θερμοκρασιών, ενδεχομένως θα επαναφέρει ένα δεύτερο κύμα. Ο κ. Πολίτης εκτιμά ότι “δεν θα είναι όπως το πρώτο. υπάρχει ανοσία στην κοινότητα όχι μεγάλη. Υπάρχει και η αντίληψη του κόσμου όμως. Δεν είναι όπως το Φεβρουάριο που ήμασταν όλοι απροετοίμαστοι. Ο κόσμος έχει προσαρμοστεί σε μία νέα κανονικότητα. Θα ελεγχθεί πιο εύκολα. Η ζέστη, ο ήλιος θα σταματήσουν θεωρητικά τον κορωνοϊού. Είμαι αισιόδοξος. Δεν πρέπει όμως να επαναπαυθούμε.

Σε ότι αφορά τα δρομολόγια Πρίνου-Καβάλας, ο Ιατρικός Σύλλογος συνυπέγραψε την επιστολή όλων των φορέων, που στάλθηκε τις προηγούμενες ημέρες στον αρμόδιο υπουργό: “Έίναι παράλογο οι κάτοικοι που μένουν στο νότιο τμήμα του νησιού, να διανύουν πάνω από 100 χιλιόμετρα πηγαίνοντας από την Κεραμωτή. Πρέπει και οι ακτοπλοϊκές εταιρίες να το δουν το θέμα ποιο ανθρώπινα και κοινωνικά. Η Πολιτεία και ο υπουργός αλλιώς πρέπει να παρέμβει. Η διοίκηση της περιφέρειας είναι γνώστρια. Το νησί της Θάσου πρέπει να θωρακιστεί και να προστατευτεί.

Ακούστε όσα δήλωσε ο Αλέξης Πολίτης στο Lobby 101.8 από το 50.35

 

 

 

Hot this week

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι αλιείς – Τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους

Σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι αλιείς, έπειτα...

Δήμος Παγγαίου: Χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών στο παραλιακό μέτωπο

Η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά...

Κομισιόν: Ενέκρινε ρήτρα διαφυγής για την ενέργεια αποκλειστικά για την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε αποκλειστικά για την Ελλάδα αίτημα...

Πέντε σημαντικές αποφάσεις του ΠΕΣΥ ΑΜΘ για την επιχειρηματικότητα της Περιφέρειας

Πέντε σημαντικές αποφάσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την...

Το Νοσοκομείο Καβάλας δεν χρειάζεται άλλους «σωτήρες». Χρειάζεται γιατρούς, νοσηλευτές και στοιχεία

Υπάρχει κάτι παράδοξο στην τελευταία δημόσια συζήτηση για το...

Topics

Κομισιόν: Ενέκρινε ρήτρα διαφυγής για την ενέργεια αποκλειστικά για την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε αποκλειστικά για την Ελλάδα αίτημα...

Πέντε σημαντικές αποφάσεις του ΠΕΣΥ ΑΜΘ για την επιχειρηματικότητα της Περιφέρειας

Πέντε σημαντικές αποφάσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την...

Δήμος Παγγαίου: Ανακαλούνται οι άδειες λειτουργίας 11 γηπέδων – Ξεκινούν επανέλεγχοι ασφάλειας

Την ανάκληση των προσωρινών αδειών λειτουργίας έντεκα γηπέδων ποδοσφαίρου...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες