Απορρίφθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, η απόφαση της ΔΕΥΑΚ για την ενίσχυση περίπου 1,5 εκατ. ευρώ από το παρακαταθηκών και δανείων, με 24 ναι και 14 όχι.

Πρόκειται για “μία επανάληψη αποτυχημένων εισηγήσεων από τεχνική δομή και τεκμηρίωση που ήρθαν στο δημοτικό συμβούλιο για να ψηφιστούν“, δήλωσε στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8, το πρωί της Τρίτης (5/5) ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Ανάσα για τον Δήμο” Σωτήρης Παπαδόπουλος, ενώ επέκρινε την τακτική που ακολουθεί η διοίκηση προκειμένου να περάσει την εισήγηση που θέλει.

Ήταν μία λάθος εισήγηση η οποία ήταν χαμένη υπόθεση από τα αποδυτήρια. Προσβάλει τη νοημοσύνη μας. Όταν παίρνεις ένα δεδομένο του Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου και αυτό είναι τα λειτουργικά έξοδα μιας επιχείρισης και τα συγκρίνει με τα έσοδα μέσα Μαρτίου-Απριλίου, δηλαδή το κρίσιμο διάστημα, είναι δύο πράγματα τα οποία δεν είναι συγκρίσιμα. Είναι τελείως άστοχο. Να το αιτιολογούσε διαφορετικά και να συνέκρινε ίδια πράγματα θα ήταν πολύ πιο λογικό και αποδεκτό”, σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος και συνεχίζει: “Όταν δεν έχεις πλειοψηφία προσπαθείς να συνεργαστείς μέχρι ένα σημείο με τις υπόλοιπες ομάδες του δημοτικού συμβουλίου και να βρεις μία κοινή συνισταμένη. Όταν βγαίνεις, ξεκινάς για να φέρεις μία εισήγηση και κατηγορείς αυτούς που θέλεις να στηρίξουν, αυτό δεν είναι σωστή πολιτική και διοίκηση”.

Επίσης τόνισε ότι τα λάθη είναι επαναλαμβανόμενα: “επιρρίπτουν ευθύνες μόνο στην προηγούμενη διοίκηση μόνο για να δικαιολογήσουμε ένα δάνειο, το οποίο δεν είναι σωστά τεκμηριωμένο και δεν έχει στοιχειοθετηθεί από τα στοιχεία που προσκομίσανε. Υπήρχαν αντιφάσεις που έπεφταν ο δήμαρχος ή ο πρόεδρος που εμείς δεν μπορούσαμε να πάρουμε απόφαση και να τις κατανοήσουμε. Δεν κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.

Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε λόγο ότι υπάρχει και το “κακό προηγούμενο με το πρόγραμμα της Παναγίας” .

Ακούστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σωτήρης Παπαδόπουλος στο Lobby 101.8, τόσο για την ΔΕΥΑΚ, όσο και για το θέμα της πεσμένης γέφυρας κάτω από το παλιό νοσοκομείο,  από το 36.10 έως 59.05.

 

Προηγούμενο άρθροΤα συνεργεία του Δήμου Καβάλας ξηλώνουν χόρτα και καθαρίζουν την συνοικία της Παναγίας
Επόμενο άρθροΑπ. Χρόνης | “Θα κρατήσουμε όρθια την ΔΕΥΑΚ – Προφάσεις εν αμαρτίαις της αντιπολίτευσης”