Στην ΔΕΥΑΚ ξεκίνησε η συζήτηση για την επόμενη μέρα, μετά την απόρριψη από το δημοτικό συμβούλιο της ενίσχυσης της επιχείρισης με το 1,5 εκατ. ευρώ.

“Θα σφίξουμε τα δόντια. Την ΔΕΥΑΚ θα την κρατήσουμε όρθια. Για ακόμα μία φορά είδαμε ένα λυπηρό φαινόμενο να συστρατευθεί ένα μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης απέναντι στην εύρυθμη λειτουργία της επιχείρισης και του δήμου. Εναντιώθηκαν σε μία εύλογη απαίτηση της ΔΕΥΑΚ, όπως όλες οι ΔΕΥΑ τις χώρας, δήλωσε στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 το πρωί της Τρίτης (5/5) ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Καβάλας, Απόστολος Χρόνης:

Η μηνιαία καταβολή για το δάνειο θα ήταν 25 χιλιάδες ευρώ τον μήνα και τα μηνιαία έσοδα της ΔΕΥΑΚ υπολογίζονται στις 600-700 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως εξηγεί ο κ. Χρόνης: “λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έχουμε έλλειψη στα ταμεία μας. Δεν υπάρχει η απαραίτητη εισροή χρημάτων να καλύψουμε τις λειτουργικές δαπάνες. Η κυβέρνηση έσκυψε στο πρόβλημα παίρνοντας χρήματα από τον δήμο μέσω ενός δανείου από το παρακαταθηκών και δανείων έναντι των ΚΑΠ. Δεν ήθελε η αντιπολίτευση να βοηθήσει στο πρόβλημα της ταμειακής ρευστότητας. Βάλανε σε δεύτερη μοίρα την πόλη τους και την ΔΕΥΑΚ και επικράτησαν οι εγωισμοί“.

Για την πρόταση μελών της αντιπολίτευσης η συζήτηση ναγίνει σε άλλη συνεδρίαση, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ επεσήμανε ότι: “σήμερα έχουμε πρόβλημα. Δεν μπορεί να περιμένει η διαδικασία. Δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να προβλέψει το μέλλον και τις επιπτώσεις της πανδημίας που θα έχει και η πόλη μας. Όλα αυτά ήταν προφάσεις εν προφάσεις εν αμαρτίαις. Ο καθένας βρήκε μία δικαιολογία και να μην περάσει η απόφαση αυτή που ήταν εύκολο. Για πρώτη φορά δόθηκαν οικονομικά στοιχεία της ΔΕΥΑΚ στους επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτε. Μέχρι τον Φεβρουάριο ήμασταν καλά. Μέχρι που ξέσπασε η πανδημία. Και άλλες αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλά έχουν αποθεματικό σαν μαξιλάρι”.

Απο εδώ και πέρα, σε ότι αφορά και τις μεγάλες οφειλές έχουν ληφθεί αποφάσεις για τα δοσολόγια, από 24 σε 36 δόσεις και είναι σε διαδικασία έγκριση από την αποκεντρωμένη.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Lobby 101.8 ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Απόστολος Χρόνης, από το  9.25 έως 16.50

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΣωτήρης Παπαδόπουλος | “Χαμένη υπόθεση από τα αποδυτήρια η εισήγηση για την ΔΕΥΑΚ”
Επόμενο άρθροΘάσος | Συνεχίζονται τα έργα αποκατάστασης στην Ποταμιά μετά τις καταστροφές του Νοεμβρίου