Υπογράφηκε η σύμβαση για την μελέτη για το αρδευτικό δίκτυο του Μαρμαρά παρουσία του Περιφερειάρχη. Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρη Παπαδόπουλο το έργο είναι άκρως απαραίτητο.

“Πράγματι το έργο του Φράγματος του Μαρμαρά και το αρδευτικό δίκτυο που πρέπει να γίνει γιατί αλλιώς το Φράγμα θα είναι άχρηστο, είναι πολύ σημαντικά έργα.

Όντως το έργο μόνο ως Φράγμα δεν είναι λειτουργικό για την Πρωτογενή παραγωγή. Μπορεί να χρειάζεται σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων, και υψηλές ποσότητες νερού οπότε το Φράγμα λειτουργεί ως ανάχωμα για να μη δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά θα πρέπει να είναι παράλληλα χρήσιμο στην γεωργία και τον Πρωτογενή Τομέα.

Έτσι θα πρέπει να δοθεί και η μελέτη του αρδευτικού δικτύου. Δηλαδή το νερό που υπάρχει στον ταμιευτήρα αυτόν, να λειτουργεί και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την Πρωτογενή παραγωγή. Με αυτό το σκεπτικό έπρεπε να δοθεί η μελέτη για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε αυτό το εργαλείο του ταμιευτήρα που έχουμε, του Φράγματος δηλαδή και όχι να μείνει μόνο στην αρχική μελέτη που ήταν σε μικρότερη έκταση αρδευτικής κάλυψης.

Συνεπώς τώρα θα το κάνουμε σε μεγαλύτερη έκταση, ανάλογα με τις δυνατότητες που θα έχει στον ταμιευτήρα. Έπρεπε να γίνει αυτό το έργο ως συνοδευτικό του ταμιευτήρα και νομίζω πως είναι πολύ καλή η συγκυρία για να το αναθέσουμε. Τα χρήματα υπάρχουν γι α να γίνει το έργο και θα προχωρήσουμε πολύ σύντομα στην κατασκευή του για να μπορέσουν να το αξιοποιήσουν οι παραγωγοί της περιοχής μας” σημείωσε καταληκτικά ο κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος.

Προηγούμενο άρθροΗ παραλία της Αλάνας Ηρακλείτσας θα παραμείνει ελεύθερη όπως δηλώνει ο Φίλιππος Αναστασιάδης
Επόμενο άρθροΝα δώσει απαντήσεις με στοιχεία ζητάει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου