Απόλυτα νόμιμη χαρακτήρισε την συνεργασία της με τον ΕΦΚΑ η βουλευτής κ. Τάνια Ελευθεριάδου. Όπως εξήγησε πρόκειται για ελεύθερο επάγγελμα και δεν υπάρχει ασυμβίβαστο με την ιδιότητα της ως βουλευτού. Αντίθετα ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης χαρακτήρισε πολύ σοβαρή την υπόθεση καθώς δεν είναι δυνατόν οι βουλευτές να παίρνουν δουλειές από το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα είπε ότι «το ζήτημα που προέκυψε με την κ. Ελευθεριάδου αποδεικνύει ότι είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση κι έχει να κάνει συνολικά με το πολιτικό μας σύστημα. Πλέον, η κ. Ελευθεριάδου, όπως έκανε κατά το παρελθόν επιτιθέμενη στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, δεν έχει πλέον το πολιτικό ανάστημα να το κάνει αυτό και δεν θα μπορεί, πλέον, να μας κουνάει το δάχτυλο. Αυτό το κάνεις μόνο στην περίπτωση που είσαι σε όλα σωστός. Όταν οι πολίτες σε στέλνουν στο ελληνικό κοινοβούλιο για να ασκήσεις τα καθήκοντα του βουλευτή, δεν είναι δυνατόν να παίρνεις δουλειές από το ελληνικό δημόσιο. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σε συνεργασία με έγκριτους συνταγματολόγους θα αναλάβω μια πρωτοβουλία νομοθετική ώστε από ‘δω και στο εξής οι βουλευτές να μην έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν δουλειές από το στενό ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να χτίσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και τους πολιτικούς, απαραίτητη για να πάει η χώρα παρακάτω, εκεί που θέλουμε και εκεί που της αξίζει.

Όλο αυτό διαπερνά οριζόντια το πολιτικό σύστημα. Υποθέσεις σαν του κ. Πάτση, της κ. Καϊλή ή της κ. Ελευθεριάδου, δηλητηριάζουν τις σχέσεις πολιτών- πολιτικών. Με προβληματίζει και με ανησυχεί ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές μπορεί πιο εύκολα να εκκολάψουν ξανά το αυγό του φιδιού. Πρέπει όλοι μας, όλα τα κόμματα και τα στελέχη, να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να μπορούμε να πείσουμε τους πολίτες ότι έχουμε μια διαφορετική αντίληψη για την πολιτική».

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ κ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ

Πρόσθεσε ότι «ειδικά για την περίπτωση της κ. Ελευθεριάδου, περιμένω από την ίδια να μας πει πόσες υποθέσεις έχει πάρει από τον ΕΦΚΑ Καβάλας, από το 2019 και μετά που εκλέχθηκε βουλευτής, αφού σύμφωνα με την ίδια συνεργάζεται με τον ΕΦΚΑ από το 2011. Με ενδιαφέρει να ξέρω πόσες υποθέσεις έχει πάρει από τότε που εκλέχθηκε βουλευτής μέχρι σήμερα. Κι ένα ευρώ να έχεις πάρει από το Ελληνικό Δημόσιο, για μένα είναι λάθος.

Είμαι δημοσιογράφος κι επικοινωνιολόγος που έχει δουλέψει σε υψηλό επίπεδο. Είχα προτάσεις για δουλειές επικοινωνιακού χαρακτήρα και Τύπου αλλά δεν το έχω κάνει και δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ διότι θέλω να ασκώ απρόσκοπτα το λειτούργημα του βουλευτή και να μην το χρησιμοποιώ για άλλες δουλειές και άλλες προσεγγίσεις.

Άρα περιμένω από την κ. Ελευθεριάδου να μας πει πόσες υποθέσεις έχει πάρει και να μας επί αν θα συνεχίσει να παίρνει δουλειές από τον ΕΦΚΑ και συνολικά από το Ελληνικό Δημόσιο. Την άκουσα να λέει την Τετάρτη στο ΕΝΑ Channel το εξής βαριά προσβλητικό έως και συκοφαντικό. Αφήνει υπονοούμενα ότι σήμερα, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτές παίρνουν δουλειές από το ελληνικό δημόσιο. Λέει η κ. Ελευθεριάδου ότι «τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που έχουν αξιώματα στην αυτοδιοίκηση και στο Κοινοβούλιο, να δουν τι συμβάσεις έχουν συνάψει με το Ελληνικό Δημόσιο, με ποιους φορείς συνεργάζονται και πόσα χρήματα έχουν πάρει κατά τη διάρκεια της θητείας τους». Επίσης, λέει για τη Νέα Δημοκρατία «να ελέγξει, τα έχω όλα αυτά τα στοιχεία και εν καιρώ θα τα αξιοποιήσω, και να δει ο κ. Δράκος, ο κ. Γραμμένος και ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης (σχόλιο Λαζαρίδη: με φωτογραφίζει) που βγήκε και τοποθετήθηκε, γιατί δεν είδα να τοποθετούνται και προς τιμήν τους ούτε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ούτε ο κ. Πασχαλίδης, ας δουν τον καθρέφτη, ας δουν τα στοιχεία, ας ανοίξουν το Διαύγεια και μετά θα τα ξαναπούμε».

Αυτό που απαντώ στην κ. Ελευθεριάδου είναι ότι σήμερα κιόλας να δώσει τα στοιχεία ποιος από τους τρεις ή ποιους από τους δύο ή και οι τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, έχουν πάρει και έχουν συνάψει με το Ελληνικό Δημόσιο συμβάσεις, τους φορείς με τους οποίους συνεργαζόμαστε και τα χρήματα που έχουμε πάρει κατά τη διάρκεια της θητείας μας. Αν δεν το κάνει, είναι καθαρή πολιτική συκοφαντία και όχι μόνο. Και όπως ξέρετε, οι συκοφάντες οδηγούνται στις αίθουσες των δικαστηρίων. Καλά θα κάνει η κ. Ελευθεριάδου, να μας δώσει τα στοιχεία, να μας πει ποιοι είναι οι φορείς ή να μας ζητήσει συγνώμη και είπε μια κουβέντα παραπάνω πάνω στην προσωπική της αγωνία. Ανθρώπινα μπορώ να την καταλάβω. Περνάει μια δύσκολη στιγμή, έχει πληγεί το πολιτικό της γόητρο καθώς το μόνο που έκανε ως τώρα ήταν να κουνάει το δάχτυλο στους πολιτικούς αντιπάλους της. Αλλά από ‘κει και πέρα δεν μπορεί να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα για να καλύψει τις αποκαλύψεις της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπό της. Αναμένω τις απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσα».

Προηγούμενο άρθροΣωτήρης Παπαδόπουλος: Σημαντικό το έργο του φράγματος του Μαρμαρά για τον Πρωτογενή τομέα
Επόμενο άρθροΗ Θασιακή Ένωση Καβάλας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της παρουσία του ΥΠΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου