Κανονικά εφαρμόζεται ο νέος κανονισμός λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών Καβάλας. Ο πρόεδρος του Σωματείου Μικροπωλητών κ. Σωτήρης Ιωαννίδης υπογράμμισε ότι η νέα κανονιστική έβαλε τα πράγματα σε τάξη.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ήταν ένα χρόνιο θέμα που απασχόλησε του πωλητές της Λαϊκής και την τοπική αυτοδιοίκηση. Ταλαιπωρήσαμε ιδιαίτερα τους δημοτικούς συμβούλους αφού δεν μπορούσε να βγει μια κοινή απόφαση μεταξύ παραγωγών και μικροπωλητές. Τελικά καρποφόρησε μια απόφαση που τους εξυπηρετεί όλους. Έπρεπε να πάρουμε, όμως το χρόνο μας καθώς είναι ένα θέμα κομβικής σημασίας, ειδικά τα μέτρα, η πρόσοψη που θα έχει ο κάθε πάγκος. Βρήκαμε κάτι από κοινού, το κατεβάσαμε μετά από πολύ κόπο και χρόνο, βρέθηκε μια λύση και ψηφίστηκε απ’ όλους τους δημοτικούς συμβούλους. Είμαστε στο τελευταίο στάδιο και μένουν κάποιες λίγες κινήσεις για να τελεσφορήσει το ζήτημα που μας απασχολεί εδώ και πολύ καιρό».

ΚΙΝΗΣΗ

Για την αγοραστική κίνηση είπε ότι «ο καιρός είναι σύμμαχος αλλά και εχθρός. Η βροχή απομακρύνει τον κόσμο. Στην Ελευθερούπολη και τη Χρυσούπολη δουλεύουμε κυρίως με τα χωριά. Όταν ο άλλος βλέπει ότι βρέχει, δεν κατεβαίνει.

Από το Πάσχα και μετά βλέπουμε ξένο κόσμο στην Καβάλα. Τουρίστες που μπαίνουν στη λαϊκή και αυτό φαίνεται στο τζίρο μας και τη δουλειά μας. Ο χειμώνας ήταν πάρα πολύ δύσκολος με την ενεργειακή κρίση και τις δυσκολίες του κόσμου κι αυτό φάνηκε και σε μας. Ευελπιστούμε να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι που θα βοηθήσει όλη την αγορά».

Προηγούμενο άρθροΕγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ο κανονισμός στάθμευσης στην Παναγία
Επόμενο άρθροΗ Αποκεντρωμένη ακύρωσε την προσφορά του Δήμου Καβάλας για την αγορά του Παλιού Ωδείου