Η Αποκεντρωμένη ακύρωσε την προσφορά του Δήμου Καβάλας για την αγορά του Παλιού Ωδείου. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Γιάννη Προμούσα είναι νομικό το θέμα.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είχαμε μια απόρριψη από την Αποκεντρωμένη, κάτι αναμενόμενο για μας. Είχε συμβεί και την προηγούμενη φορά που προσπάθησε η διοίκηση Τσανάνα να αγοράσει αυτά τα ακίνητα. Η υπόθεση τότε είχε σταματήσει μετά κι από εισαγγελική παρέμβαση για να γίνει κάποιος έλεγχος και δεν προχώρησε καθόλου. Γι’ αυτό και τότε η διοίκηση δεν προσέφυγε στο Άρθρο 152, κάτι που είναι μονόδρομος για μας να κάνουμε, καθώς θεωρούμε ότι η διαδικασία είναι στα πλαίσια της δημοπρασίας απλώς γίνεται με διαφορετικό τρόπο. Δηλαδή με κλειστούς φακέλους. Άρα θεωρούμε ότι θα δικαιωθούμε και θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην αγορά αυτών των ακινήτων, εφόσον δεν υπάρχει κι άλλος ενδιαφερόμενος ο οποίος έχει δώσει υψηλότερη τιμή. Είναι κάτι που δεν το γνωρίζουμε αφού οι προσφορές είναι κλειστές.

Ο φάκελος έχει σταλεί στην εκκαθαρίστρια εταιρεία, που θα δει τις προσφορές όλων των υποψηφίων, θα κάνει τους ελέγχους μέσω τραπεζών κλπ και στο μεσοδιάστημα αυτό εμείς θα κινηθούμε προς το Άρθρο 152 για αν δικαιωθούμε σχετικά με την απόρριψη της Αποκεντρωμένης».

ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ

Πρόσθεσε ότι «η Αποκεντρωμένη θεώρησε μη προβλεπόμενη τη διαδικασία. Όταν ο Δήμος Καβάλας θέλει να αγοράσει ένα ακίνητο, εκφράζει μια εκδήλωση ενδιαφέροντος. Ουσιαστικά κάνει έναν διαγωνισμό λέγοντας ότι όσοι έχουν ένα αντίστοιχο ακίνητο κι ενδιαφέρονται να πουλήσουν στο Δήμο, έρχονται και δίνουν τις προσφορές τους. Αυτή η διαδικασία προβλέπεται ή η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. Τώρα, η εκκαθαρίστρια εταιρεία είχε βγάλει αυτή εκδήλωση ενδιαφέροντος, ότι θέλει να πουλήσει αυτά ακίνητα, είχε ξεκινήσει ήδη. Σε κάθε περίπτωση όμως, στην τελική του κατεύθυνση όλο αυτό θεωρούμε ότι έχει την ίδια έννοια και είναι μια δημοπρασία όσον αφορά το ποιος θα δώσει την καλύτερη προσφορά. Είναι νομικό το θέμα και θα προσφύγουμε στο Άρθρο 152 για να δικαιωθούμε. Πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε για τους λόγους που θα καταθέσουμε και θα μπορέσουμε ως Δήμος Καβάλας να πάρουμε αυτά τα κοσμήματα της πόλης. Που δεν είναι μόνο αυτά. Πρόθεση της διοίκησης είναι όποτε δίνεται η ευκαιρία για αγορά τέτοιων ακινήτων να την κάνει. Το σκεπτικό της Αποκεντρωμένης έχει μία βάση, αφού δεν είναι η γνωστή και η συνήθης διαδικασία, αλλά και πάλι από τη στιγμή που βγαίνει μια εκδήλωση ενδιαφέροντος και προχωρούν οι ενδιαφερόμενοι, έχει πάλι την έννοια της δημοπρασίας. Θα το δούμε και πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε».

Προηγούμενο άρθροΣωτήρης Ιωαννίδης: Ο κανονισμός ήταν ένα χρόνιο θέμα που απασχόλησε του πωλητές της Λαϊκής και την τοπική αυτοδιοίκηση
Επόμενο άρθροΤη Δευτέρα αναμένεται να επιστρέψει στα δρομολόγια το φέρρυ μπόουτ «Νικητής»