Με τον υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη συναντήθηκε και ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης στη Θεσσαλονίκη. Ήταν μία συνάντηση ενημερωτική και φυσικά για το θέμα του κορωνοϊού και της αντιμετώπισής του.

Ο κ. Κλειτσιώτης δήλωσε ότι «ανέβηκε ο υπουργός στη Θεσσαλονίκη και η αναπληρώτρια υπουργός, για να μας γνωρίσουν και να μας δώσουν οδηγίες για τις προετοιμασίες καθώς στη βόρεια Ελλάδα ο ιός είναι σε έξαρση το τελευταίο διάστημα. Στόχος μας είναι να αποτρέψουμε περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων αλλά και να αντιμετωπίσουμε την έλλειψη προσωπικού που μετά την αναστολή εργασίας των υγειονομικών που δεν έκαναν εμβόλιο μας προέκυψε.

Θέλω να πιστεύω ότι σιγά- σιγά λύνονται τα προβλήματα. Την Τετάρτη και την Πέμπτη ολοκληρώσαμε την πρόσληψη των καθαριστριών, των διοικητικών και του τεχνικού προσωπικού. Στο νοσηλευτικό προσωπικό όμως, η έλλειψη είναι ένα δύσκολο πρόβλημα. Από τη «δεξαμενή» που υπάρχει στην Υγειονομική Περιφέρεια έχουμε καλέσει ως τώρα 20 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες για να αναλάβουν υπηρεσία για επικουρική ενός έτους, δυστυχώς όμως αποδέχθηκαν τη θέση μόνο 6. Έφυγαν, όμως, 48 νοσηλεύτριες, δεν μπορέσαμε να τις αντικαταστήσουμε αυτές τις 23 μέρες του Σεπτέμβρη. Μόνο 6 αποδέχθηκαν τη θέση από τις 20 που καλέσαμε. Από αυτούς που δεν δέχθηκαν πολλοί εργάζονται σε άλλα ιδρύματα και ο ένας χρόνος επικουρικός δεν είναι κάτι που έλκει ιδιαίτερα. Ο δεύτερος λόγος είναι ο covid. Στα Νοσοκομεία νοσηλεύουμε ασθενείς με covid κι αυτό είναι αποτρεπτικό.

Θέλω να είμαι ειλικρινής απέναντι στους συμπολίτες μου και τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο. Αυτή είναι η κατάσταση και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις όσο το δυνατόν συντομότερα».

ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ

Χαρακτήρισε υπερβολές αυτό που γράφτηκε στην ανακοίνωση των εργαζομένων ότι το νοσηλευτικό προσωπικό είναι κατά 50% λιγότερο απ’ ό,τι πρέπει. Είπε ότι «48 νοσηλεύτριες έχουν βγει σε αναστολή, υπήρχαν κι άλλες ελλείψεις, αλλά μέσα στο Σεπτέμβριο με αρχές Οκτώβρη βγαίνει η προκήρυξη των 4 χιλιάδων προσλήψεων μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού. Είναι κάτι που θα αργήσει γι’ αυτό και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για τη συγκεκριμένη στιγμή, όπως βρήκαμε λύσεις για τις καθαρίστριες και το διοικητικό προσωπικό».

Προηγούμενο άρθροΑποδόθηκε δικαιοσύνη σύμφωνα με την Ευαγγελία Δρακονάκη στην Δίκη για την πεσμένη γέφυρα
Επόμενο άρθροΠροσλήψεις μόνιμου προσωπικού χρειάζεται το Νοσοκομείο σύμφωνα με τον Βαγγέλη Καμπουρίδη