Η αντιπροσωπεία του Δήμου Καβάλας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Θόδωρο Μουριάδη, συναντήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής με τον Δήμαρχο Νυρεμβέργης, Marcus Conig, στην αίθουσα υποδοχής του Δημαρχείου της γερμανικής πόλης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η πρόθεση των δύο Δήμων να συνεχίσουν με εντονότερους ρυθμούς τη συνεργασία τους σε προγράμματα ανταλλαγής νέων και να τις διευρύνουν στον τομέα του πολιτισμού, αξιοποιώντας τα Φεστιβάλ των δύο πόλεων, όπως το Cosmopolis και το Φεστιβάλ Βάρδων της Νυρεμβέργης.

Επίσης, έγινε εκτεταμένη αναφορά σε διάφορα ζητήματα που αφορούν την περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης στην περιοχή μας (π.χ. απευθείας αεροπορική σύνδεση Νυρεμβέργης – Καβάλας), καθώς και στα δύσκολα μέτρα που αναγκάστηκε να πάρει ο Δήμος Νυρεμβέργης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, όπως η διακοπή του φωτισμού των μνημείων και η ματαίωση ορισμένων ενεργοβόρων δραστηριοτήτων.

Στο τέλος της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ο κ. Μουριάδης κάλεσε τον Δήμαρχο Νυρεμβέργης, Marcus Conig, να επισκεφθεί την Καβάλα το επόμενο χρονικό διάστημα.

Προηγούμενο άρθροΣταθερά σε μονοψήφιο αριθμό οι νοσηλείες στην κλινική covid του Νοσοκομείου Καβάλας
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα Εορτασμού Απελευθέρωσης Θάσου 18-10-2022