Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Θάσου για τις συμμετοχές στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρης Παρασχούδης σημείωσε ότι έχουν ξεκινήσει τον σχεδιασμό τους για την φετινή τουριστική περίοδο.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «εδώ και καιρό αρχίσαμε την προετοιμασία για το ερχόμενο καλοκαίρι. Τη Τρίτη είχαμε μια συνάντηση του Δήμου Θάσου και του Οργανισμού Τουρισμού του νησιού για να συντονίσουμε τις προσπάθειες που θα κάνουμε στη διάρκεια της άνοιξης. Γίνονται πολλές Εκθέσεις και πολλά άλλα γεγονότα και θα δούμε πού θα συμμετέχουμε και ποιοι θα συμμετέχουν. Πολλές φορές κάποιες εκδηλώσεις γίνονται ταυτόχρονα, όπως για παράδειγμα οι Εκθέσεις του Βουκουρεστίου και του Βελιγραδίου που θα πραγματοποιηθούν το ίδιο Σαββατοκύριακο και μάλιστα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Οπότε όλα αυτά θα πρέπει να συζητηθούν και να συμφωνηθούν».

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Πρόσθεσε ότι «επειδή αυτόν τον καιρό γίνονται οι Βαλκανικές Εκθέσεις, αποφασίσαμε τη συμμετοχή μας στην Έκθεση της Σόφιας, του Βελιγραδίου όπου θα κάνουμε επιπλέον παρουσίαση στους δημοσιογράφους όπως το συνηθίζουμε και έχει πολύ μεγάλη επιτυχία αλλά λίγο αργότερα. Επίσης αποφασίσαμε κάποιες άλλες δραστηριότητες στις αγορές. Ο δήμαρχος θα συμμετέχει σε μεγάλα γεγονότα στο Βερολίνο, θα προωθήσουμε ηλεκτρονικά την αγορά μας στην Πολωνία και διάφορα άλλα σημαντικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος».

ΑΓΟΡΕΣ

Κατέληξε λέγοντας ότι «φέτος θα βασιστούμε και πάλι στους Ρουμάνους που είναι καλοί πελάτες και μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ την περίοδο της πανδημίας. Θα πρέπει, όμως, να μην υπάρχει μια κυρίαρχη αγορά στη Θάσο ώστε σε περίπτωση που δεν πάει καλά να έχουμε κάποιες εναλλακτικές λύσεις. Γι’ αυτό και λέω εδώ και 8 χρόνια ότι η Ρουμανία είναι η εύκολη λύση αλλά πρέπει να έχουμε κι άλλες. Πριν την πανδημία είχαμε στο στόχαστρο κι άλλες αγορές όπως της Ιταλίας και η ανερχόμενη του Ισραήλ. Και τώρα θέλουμε να τις επαναφέρουμε αλλά χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες κι επιμονή.

Έχουμε επίσης τις άλλες σταθερές αγορές της Θάσου, όπως η αγγλική, η γερμανική, η πολωνική κι άλλες μικρότερες όπως της Αυστρίας, της Τσεχίας, της Σλοβακίας, της Ουγγαρίας, της Σκανδιναβίας».

Προηγούμενο άρθροΤην Κυριακή θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας
Επόμενο άρθροΠρόταση δυσπιστίας: Γιατί η κυβέρνηση βλέπει ως «δώρο» την κίνηση Τσίπρα – «Ευκαιρία για απολογισμό του έργου και για ανάδειξη των αντιφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ»