Είχε πολλές συγκινητικές στιγμές η τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου. Μια απ’ αυτές όταν ο διάδοχός του, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ του ορκίστηκε αιώνια πίστη και του έδωσε ένα γλυκό φιλί στο μάγουλο.

Σε μια τελετή που έχει τις «ρίζες» της στο 1066 και την εποχή του Γουίλιαμ του Κατακτητή, ο βασιλιάς Κάρολος έγινε ο 40ος μονάρχης που στέφεται στο Αββαείο του Γουέστμινστερ. Αφού είχε φορέσει στο κεφάλι του το στέμμα του Εδουάρδου, ο βασιλιάς είδε τον γιο του, πρίγκιπα Γουίλιαμ να γονατίζει μπροστά του για να ορκιστεί αιώνια πίστη.

Μια στιγμή εκτός πρωτοκόλλου. Ο βασιλιάς Κάρολος είδε συγκινημένος τον πρωτότοκο γιο του να δίνει όρκο πίστης και αφοσίωσης στον πατέρα του. «Εγώ, ο Γουίλιαμ, δηλώνω την αφοσίωσή μου σε εσένα, την πίστη και την αλήθεια θα σου φέρω», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου.

Αφού σηκώθηκε και ακούμπησε το στέμμα του βασιλιά, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έσκυψε και φίλησε τον πατέρα του στο μάγουλο.

Εμφανώς συγκινημένος, ο βασιλιάς Κάρολος είπε «αμήν» και «ευχαριστώ Γουίλιαμ», με τον διάδοχο να απομακρύνεται και την τελετή να συνεχίζεται.

https://youtube.com/watch?v=4p_2P-xF6_o%3Ffeature%3Doembed

Ο Γουίλιαμ, ως διάδοχος του βρετανικού θρόνου πλέον είχε ενεργό ρόλο στην τελετή, όπως και ο γιος του, πρίγκιπας Τζορτζ, που κρατούσε μαζί με άλλα παιδιά την κάπα του βασιλιά.

Προηγούμενο άρθροSuper League: Αναβλήθηκαν και τα τρία παιχνίδια των πλέι οφ
Επόμενο άρθροΕθελοντικός καθαρισμός της ακτής Ραψάνης από τους συλλόγους του Βύρωνα