Με χαρά σας αναφέρουμε ότι ομόφωνα το 37ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών, που διεξήχθη το χρονικό διάστημα από 16 έως 20 Σεπτεμβρίου 2021 στο Ναύπλιο, αποφασίστηκε το επόμενο 38ο Πανελλήνιο Συνέδριο να διεξαχθεί στην όμορφη μας πόλη, στην Καβάλα.

Ενθουσιασμένοι όλοι οι σύνεδροι οι οποίοι παρευρίσκονταν στο παραπάνω συνέδριο, από όλους τους νομούς της χώρας μας και μετά την παρουσίαση του νέου βίντεο που μας παραχώρησε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ” του Δήμου Καβάλας, την οποία και ευχαριστούμε ψήφισαν άπαντες το επόμενο συνέδριο παραπάνω να διεξαχθεί στην πόλη της Καβάλας, καθότι η Τοπική Διοίκηση Καβάλας της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών και στο παρελθόν το χρονικό διάστημα 2 έως 6 Μαΐου 2007, πραγματοποίησε επιτυχημένο συνέδριο στο ξενοδοχείο “ALEXANDRA” στον Ποτό της Θάσου.

Μετά την απόφαση του συνεδρίου τον Μάϊο της επόμενης χρονιάς η Καβάλα θα φιλοξενήσει 250 συνέδρους από την Ελλάδα και αριθμό συνέδρων από ξένες χώρες.

Τι είναι η Δ.Ε.Α.

Η μεγαλύτερη Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Ιnternational Police Association (Ι.Ρ.Α.) με περισσότερα από 300.000 μέλη σε 62 χώρες του κόσμου, η οποία ιδρύθηκε τo 1950 στην Αγγλία από τον Άγγλο Αστυνομικός Αρχιφύλακας ΑRTHUR TROOP.

Αφοσιωμένη στις αρχές που καθορίζονται από την Διεθνή Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως αυτά υιοθετήθηκαν από τον Ο.Η.Ε. το 1948. Η μοναδική Παγκόσμια Οργάνωση Αστυνομικών χωρίς διακρίσεις βαθμού, γλώσσας φυλής, θρησκείας και χωρίς συνδικαλιστικές ή πολιτικές επιδιώξεις. Ο συνδετικός κρίκος όλων των Οργανώσεων της Αστυνομίας και η γέφυρα με τον πολίτη. Ο χώρος όπου ο Αστυνομικός αισθάνθηκε την ανάγκη να αναζητήσει τη φιλία, την ειλικρινή, την ανιδιοτελή, την πραγματική φιλία και πέρα από τα εθνικά σύνορα. Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α.) έχει σαν σκοπό την ανάπτυξη δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των Αστυνομικών όλου του κόσμου, την άνοδο του πολιτιστικού επιπέδου, την ανταλλαγή εμπειριών και την προβολή του έργου της Αστυνομίας.

Επιδιώκει

Τη δημιουργία πνεύματος αλληλεγγύης, φιλαλληλίας, αμοιβαίας κατανόησης, φιλίας και αδελφοσύνης, μεταξύ των αστυνομικών και των οικογενειών τους σε Εθνική και Παγκόσμια κλίμακα, έχουσα ως έμβλημα τη φράση «SERVO PER AMIKECO» που στην Εσπεράντο σημαίνει «ΥΠΗΡΕΤΩ ΔΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ». Την ανταλλαγή επαγγελματικών γνώσεων και πείρας στο χώρο της Αστυνομίας με σκοπό τη διευκόλυνση της Διεθνούς Συνεργασίας. Να επηρεάσει θετικά με τη βοήθεια της δημοσιότητας την εικόνα της Αστυνομίας και τις σχέσεις Αστυνομίας Πολίτη. Τη διοργάνωση φιλικών συναντήσεων με πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για να διευρύνει τις γνώσεις και να δώσει την ευκαιρία στα μέλη της να αντιληφθούν τα προβλήματα των άλλων. Την ενεργό συμμετοχή σε κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις ως και προσφορά πολύπλευρης συνδρομής στο κοινωνικό σύνολο. Τη συμβολή στην αποκατάσταση αμοιβαίας υποχωρητικότητας και αλληλοκατανόησης μεταξύ των ανθρώπων για την παγίωση της Παγκόσμιας Ειρήνης. Την ανάπτυξη και καλλιέργεια αθλητικού πνεύματος, ως και την ίδρυση και λειτουργία αθλητικών χώρων.

Προσφέρει…

Δυνατότητες ανταλλαγής επισκέψεων μεμονωμένων μελών της Ένωσης σε διάφορες χώρες και την φιλοξενία αυτών ή μελών των οικογενειών τους σε κατοικίες συναδέλφων. Εξυπηρετήσεις, οικονομικές προς τα μέλη της, τα οποία περιήλθαν σε δυσχερείς καταστάσεις, ιδιαίτερα από πλευράς υγείας.

Προηγούμενο άρθροΗ Π.Ε Καβάλας ολοκλήρωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα την κατασκευή ενός σημαντικού αντιπλημμυρικού έργου στον Πρίνο Θάσου
Επόμενο άρθροFacebook: Στοπ στο instagram kids μετά τις αντιδράσεις