Ξεκινά το έργο στην περιοχή του Αγίου Νικολάου και της οδού Κουντουριώτου που αφορά την βελτίωση των όψεων των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μάρκο Δέμπα επιτέλους ξεκινούν οι εργασίες, έργο προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ.

Συγκεκριμένα είπε ότι «επιτέλους φτάσαμε στην τελική ευθεία. Σαν Επιμελητήριο Καβάλας που είχαμε την τελική υποχρέωση για τις όψεις των ιδιωτικών κτηρίων στην περιοχή παρέμβασης του Αγίου Νικολάου, ο Δήμος Καβάλας είχε το κομμάτι της παρέμβασης στις δημόσιες υποδομής, δηλαδή τα πεζοδρόμια, τους φωτισμούς, τη βασική κύρια οδό της Κουντουριώτου όπου έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και μπορεί να έχει υπογραφεί και η σύμβαση με τον ανάδοχο. Εμείς βγάλαμε το λίγο μικρότερο έργο, περίπου στις 180 χιλιάδες ευρώ, που αφορά τη βελτίωση των όψεων, αλλαγή στις τέντες, τη σήμανση που πρέπει να μπει σε περίπου 100 καταστήματα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του Αγίου Νικολάου και ευελπιστούμε ότι μέχρι τέλος της χρονιάς θα είμαστε σε πολύ καλό σημείο ολοκλήρωσης του έργου που ξεκίνησε εδώ και 2 χρόνια περίπου.

Υπήρξαν καθυστερήσεις με τις μελέτες, με τις εγκρίσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης που ελέγχει τις φάσεις με τους διαγωνισμούς κλπ, εκτιμώ ότι όλα πήγαν και κατέληξαν ευνοϊκά, σε μία δύσκολη συγκυρία με τον κορωνοϊό. Νομίζω ότι αυτό το έργο που είναι συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα αλλάξει το ιστορικό κέντρο της πόλης, με υποδομές που θα την κάνουν πιο φιλική και φιλόξενη προς τους επισκέπτες και σε μας τους Καβαλιώτες.

Είμαστε στην τελική φάση και από πλευράς Δήμου Καβάλας και από πλευράς Επιμελητηρίου και ας μην έχουμε άλλες καθυστερήσεις για να γίνει το έργο κανονικά. Ίσως τέτοιες παρεμβάσεις να δούμε και σε άλλα σημεία της πόλης. Ευελπιστούμε ότι η τελική εικόνα θα κάνει πιο ωραίο αυτό το σημείο της Καβάλας.

Τα σχέδια που έχουν εγκριθεί προβλέπουν μια σχετική διαπλάτυνση στα πεζοδρόμια της Κουντουριώτου. Μία λωρίδα προς την άνοδο για τα λεωφορεία και κάποιους επιπρόσθετους χώρους στάθμευσης στοπ κεντρικό σημείο. Ουσιαστικά θα υπάρξει μια συνεχής ροή για να μην υπάρχουν διπλοπαρκαρίσματα σ’ αυτό το σημείο που πολλές φορές μποτιλιάρει το κέντρο της πόλης».

ΕΚΘΕΣΗ ΑΛΙΕΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Τέλος είπε ότι «είμαστε στη Βαρκελώνη, στη μεγαλύτερη Έκθεση Αλιείας, με τις επιχειρήσεις αλιευμάτων, με τους εμπόρους από την ιχθυόσκαλα, σε μια πολύ δυναμική παρουσία του Επιμελητηρίου Καβάλας και των επιχειρήσεών μας, όπου προβάλλουμε τα αλιεύματα, τις υδατοκαλλιέργειες, τα μύδια και ευρύτερα την περιοχή της Καβάλας. Είναι μια πολύ πετυχημένη Έκθεση την οποία θα συνεχίσουμε και τον επόμενο χρόνο».

Προηγούμενο άρθροΜετακομίσεις κλινικών και συντηρήσεις χώρων στο Νοσοκομείο Καβάλας
Επόμενο άρθρο5 Μαΐου η Λευκή Νύχτα στην Καβάλα- Αναλυτικά το πρόγραμμα