Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Ντίνος Κλειτσιώτης χαρακτήρισε την κατάσταση ελεγχόμενη.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καβάλας σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό είναι σταθερή. Τα νούμερα είναι απόλυτα διαχειρίσιμα, το πρωί της Τρίτης είχαμε 15 ασθενείς στην κλινική. Οι περισσότεροι είναι από περιστατικά που έρχονται για άλλες παθήσεις και διαπιστώνεται ότι είναι κα φορείς του ιού και αναγκαστικά νοσηλεύονται στην κλινική στον 5ο όροφο. Τα ύποπτα που έρχονται στο νοσοκομείο είναι κι αυτά σε διαχειρίσιμα νούμερα. Έχουμε μια μικρή έξαρση σε σύγκριση με τον Οκτώβριο αλλά όχι κάτι που να μας ανησυχεί ιδιαίτερα.

Όλοι οι γιατροί λένε ότι θα έχουμε έναν καλύτερο χειμώνα από τον περσινό και τον προπέρσινο. Ο κορωνοϊός, όμως, παραμένει. Μετά από τρία χρόνια, ξέρει ο καθένας πώς να προφυλαχθεί και είναι περιττό να τα πούμε ξανά».

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Για τις προσλήψεις είπε ότι «έχουνε τελειώσει σχεδόν όλες οι διαδικασίες αξιολόγησης των γιατρών και μέχρι αρχές του 2023 θα είναι εδώ οι γιατροί. Για τους νοσηλευτές έχει τελειώσει η διαδικασία των υποψηφίων και γίνεται η αξιολόγηση που θέλω να πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2023. Θα προσληφθούν 41 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, ένα καλό νούμερο που όμως δεν λύνει 100% το πρόβλημα της στελέχωσης του νοσοκομείου.

Οι γιατροί έρχονται σε ειδικότητες που τις χρειαζόμασταν. Ειδικά οι δύο ουρολόγοι θα λύσουν το πρόβλημα της κλινικής που εδώ και χρόνια ταλαιπωρεί το Νοσοκομείο Καβάλας και τους συμπολίτες μας».

Προηγούμενο άρθρο«Ο χειμώνας θα κάνει δυσκολότερα τα πράγματα, αλλά αισιοδοξούμε», δήλωσε ο πρόεδρος των Επαγγελματοβιοτεχνών, Θεόδωρος Χατζηχρήστος
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου με τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ κ. Μπένζαμιν Γκαντζ