Δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κυρίως με το θέμα της ενέργειας. Ο πρόεδρός της κ. Θεόδωρος Χατζηχρήστος σε δηλώσεις του εξέφρασε την αισιοδοξία του για το επόμενο διάστημα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «η εικόνα δεν έχει αλλάξει, συνεχίζουν τα πράγματα να δυσκολεύουν τόσο με τον πληθωρισμό που αυξάνεται και κατά συνέπεια η ακρίβεια που υπάρχει και οι ανατιμήσεις που γίνονται στις πρώτες ύλες και στα προϊόντα. Από ‘κει και μετά συνεχίζουμε να έχουμε μια μάχη με την ενέργεια, κυρίως με το ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και με τα καύσιμα και το φυσικό αέριο. Θεωρώ ότι ο καλός καιρός βοηθούσε μέχρι τώρα, ήταν σύμμαχος, αλλά από ‘δω και πέρα θα είναι ακόμη δυσκολότερα τα πράγματα. Παρ’ όλα αυτά εμείς είμαστε αισιόδοξοι και προσπαθούμε να φέρουμε ένα καλύτερο ψυχολογικό κλίμα στην αγορά. Κάνουμε προετοιμασίες, περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία το Δεκέμβριο και τις μέρες των γιορτών. ίσως να έρθουν και κάποια μέτρα που θα βοηθήσουν στο να αλλάξει λίγο το κλίμα».

ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Πρόσθεσε ότι «παρ’ όλα αυτά, όμως, θα πρέπει να αναφέρω ότι πρόσφατα σε μια προδημοσίευση στις 11 Νοεμβρίου ενός προγράμματος ΕΣΠΑ που αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό, έχουμε δει να αποκλείεται το 75% των επιχειρήσεων, μιας και βασικός όρος συμμετοχής κάποιου για να αναβαθμίσει την επιχείρησή του σε τεχνολογία πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, είναι να έχει τουλάχιστον 5 άτομα πλήρους απασχόλησης ετησίως. Είναι κάτι που σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, το 75% των επιχειρήσεων αποκλείεται. Συγκεκριμένα, στο συμβούλιο που είχε την Τετάρτη το προεδρείο της ΓΕΣΕΒΕ, αποφασίστηκε να στείλουμε μια επιστολή στο υπουργείο Ανάπτυξης για τη διαμαρτυρία μας σ’ αυτό το θέμα αλλά και εμείς εδώ τοπικά θα έχουμε επαφή με τους κυβερνητικούς βουλευτές ώστε να αναδείξουμε το θέμα και να διορθωθεί διότι θεωρούμε ότι είναι ένα μεγάλο λάθος».

Προηγούμενο άρθροΤέλη κυκλοφορίας 2023: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια στο myCAR – Οι τρόποι πληρωμής
Επόμενο άρθροΣταθερή η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καβάλας σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό όπως τονίζει ο Ντίνος Κλειτσιώτης