Μόλις 9 περιστατικά covid νοσηλευόντουσαν χθες στο Νοσοκομείο Καβάλας. Ο Διοικητής του κ. Αχιλλέας Γερόπουλος σημείωσε ότι έως το τέλος του μήνα αναμένεται να υποχωρήσει η πανδημία.

Συγκεκριμένα είπε ότι «το πρωί της Παρασκευής νοσηλεύαμε 9 ασθενείς με covid. Είμαστε σ’ αυτά τα νούμερα, κάτω από 10, εδώ και αρκετές μέρες. Θεωρώ ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα μπορέσουμε να τελειώσουμε όσον αφορά τις νοσηλείες στην κλινική covid για να μπορούμε μετά να νοσηλεύουμε στα επιμέρους τμήματα τα περιστατικά που έχουν και covid. Είναι κοινή πεποίθηση ότι μπορούμε, πια, να νοσηλεύουμε με αυτόν τον τρόπο, είναι έμπειροι οι γιατροί μας, για να μπορέσουμε να τελειώσουμε με την υπόθεση του covid.Τα περισσότερα περιστατικά είναι ήπια αλλά έχουμε να κάνουμε με μεγάλες ηλικίες. Αυτό είναι το πρόβλημα. Όσον αφορά την εξέλιξη, οι επιπλοκές είναι αρκετές».

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Για το νοσηλευτικό προσωπικό είπε ότι «είναι το μεγάλο θέμα για μας. Μπορούμε να λειτουργήσουμε αλλά το κάνουμε στα όρια και αν θέλουμε να αναπτύξουμε κάτι περισσότερο δεν μπορούμε να το κάνουμε. Υπάρχει σχεδιασμός, υπάρχει διάθεση, χρειαζόμαστε νοσηλευτές για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε περισσότερο το κάθε τμήμα. Να κάνουμε εξωτερικά ιατρεία, να κάνουν οι γιατροί καλύτερα το επιστημονικό και ερευνητικό έργο τους. Χρειαζόμαστε νοσηλευτικό προσωπικό για να αποδώσει το Νοσοκομείο Καβάλας στο μέγιστο που μπορεί.

Μετά τον covid όλοι κατάλαβαν την αξία του Δημοσίου Συστήματος Υγείας. Και ο κόσμος που έρχεται και η Πολιτεία και οι εργαζόμενοι. Υπάρχει μεγάλη αξία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Κι όλοι πρέπει να το περιφρουρήσουμε, να το αναπτύξουμε, διότι και ο δημόσιος τομέας μαζί με τον ιδιωτικό θα μπορέσουν να πετύχουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα».

Προηγούμενο άρθροΙατροφαρμακευτικό υλικό θα στείλει ο Δήμος Θάσου σαν βοήθεια στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας
Επόμενο άρθροΤο πολύχρωμο πρόσωπο της Καβάλας, στη Νυρεμβέργη