Ανθρωπιστική βοήθεια συγκέντρωσε ο Δήμος Θάσου για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας. Ο δήμαρχος κ. Λευτέρης Κυριακίδης υπογράμμισε ότι ολοκληρώθηκε η προσπάθεια.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «εμείς από την πρώτη στιγμή που λάβαμε το έγγραφο της ΚΕΔΕ, βγάλαμε ανακοίνωση ότι συγκεντρώνουμε ιατροφαρμακευτικό υλικό σε δύο σημεία στη Θάσο. Στο ΚΕΠ των Λιμεναρίων και στο δημαρχείο στο Λιμένα. Ήδη έρχονται αρκετά πράγματα, θα τα συγκεντρώσουμε και σήμερα Δευτέρα θα τα στείλουμε στην Κομοτηνή κι από εκεί θα μεταφερθούν στην Τουρκία και τη Συρία. Κάποιοι συνάνθρωποί μας φέρνουν κι άλλα πράγματα, όπως τρόφιμα μακράς διάρκειας κλπ. Αυτά κινούμαστε προς την κατεύθυνση να τα δώσουμε στην Εκκλησία όπου η Μητρόπολη ΦΝΘ συγκεντρώνει τρόφιμα και ιατροφαρμακευτικό υλικό, για να τα στείλουν κι αυτοί εκεί που έχουν συνεννοηθεί. Είναι μεγάλη η καταστροφή αλλά υπάρχουν κι επιζώντες για τους οποίους θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνεχίσουν τη ζωή τους».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Για τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος είπε ότι «ήρθε την Πέμπτη και τα είπαμε, παρουσία του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Μανίτσα. Για ακόμη μία φορά επιβεβαιώθηκε η καλή σχέση που έχουμε και ο Δήμος Θάσου και ειδικά το Λιμενικό Ταμείο της Θάσου με το Λιμενικό Σώμα. Είμαστε αρωγοί σε κάθε αίτημα και ό,τι χρειαστούν. Υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα στο Λιμενικό Ταμείο να βοηθάει το Λιμεναρχείο. Αυτό κάνουμε.

Συζητήσαμε και άλλα πιο θεσμικά ζητήματα που τους απασχολούν και δηλώσαμε ότι είμαστε κοντά τους καθώς, όλα όσα τους απασχολούν και ζητάνε, θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του τόπου μας. Είμαστε ένα νησί με πολύ τουρισμό και κόσμο, έχουμε δύο λιμάνια και όσο περισσότεροι είναι οι λιμενοφύλακες, τόσο το καλύτερο. Φυσικά συζητήσαμε και την προοπτική της κατασκευής ενός Λιμεναρχείου στον περίφρακτο χώρο του λιμανιού του Λιμένα. Είναι κάτι που έχει προωθήσει προς το υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής εδώ και μήνες ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου. Μένει να ξεπεραστούν κάποιες γραφειοκρατικές δυσκολίες και σε συνεργασία με τη δική μας Τεχνική Υπηρεσία και την Τεχνική Υπηρεσία του υπουργείου να προχωρήσει η κατασκευή του Λιμεναρχείου. Τα Λιμεναρχεία πρέπει να είναι κοντά στα λιμάνια. Υπάρχει ο χώρος, θέλουμε και πιστεύουμε ότι θα λυθούν γρήγορα τα ζητήματα κυρίως της αδειοδότησης και να πάνε εκεί τα γραφεία».

Προηγούμενο άρθροΣε ζώνη με τη μικρότερη επικινδυνότητα για σεισμούς ο Νομός Καβάλας
Επόμενο άρθροΣταθερά χαμηλός ο αριθμός νοσηλειών με covid στο Νοσοκομείο Καβάλας