Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει ο Δήμος Καβάλας με την κινητικότητα των υπαλλήλων καθώς ήδη έχουν μετακινηθεί 18 από το 2019. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Προμούσας υπογράμμισε ότι ήδη εκκρεμούν 28 αιτήσεις για μετακινήσεις υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει αυτήν την περίοδο όλους τους δήμους της χώρας, με δεδομένο ότι με έναν νόμο του 2016 σχετικά με την κινητικότητα, δεν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του δημάρχου για τη μετακίνηση υπαλλήλων εφόσον αυτοί πληρούν τους όρους που θέτει ο νόμος. Αυτό δημιουργεί προβλήματα, ήδη από το 2019 έχουν ξεκινήσει να φεύγουν υπάλληλοι, 18 στο σύνολο από το Δήμο Καβάλας. Με τη νέα κινητικότητα που άνοιξε τώρα έχουν αιτηθεί αρκετοί ακόμη για να απομακρυνθούν. Αυτό δημιουργεί τεράστια κενά, στις Οικονομικές Υπηρεσίες, στο Τμήμα Προμηθειών, στο Τμήμα Εσόδων που χωρίς υπαλλήλους δυσκολευόμαστε να αξιοποιήσουμε έσοδα προς όφελος των δημοτών και γενικά σε πολλά τμήματα υπάρχει θέμα, είναι γύρω στα 28 τα άτομα που θέλουν να μετακινηθούν.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα δικαιωθούν όλοι από τις αιτήσεις που έκαναν. Είναι μια κακή χρήση του νόμου. Εμείς θα επανεξετάσουμε μία- μία τις αιτήσεις. Σε πανελλαδικό επίπεδο υπάρχουν 19 χιλιάδες αιτήσεις τις οποίες η Επιτροπή Κινητικότητας έχει περιορίσει στις 11 χιλιάδες. Κάναμε συσκέψεις με τον δήμαρχο ο οποίος έθεσε το θέμα στον Υπουργό κ. Πέτσα και θα το θέσει και στην ΚΕΔΕ, είναι το Νο1 θέμα στην ατζέντα του αυτήν τη στιγμή. Θα δούμε πώς θα κινηθούμε μέσω της ΚΕΔΕ μήπως σταματήσει αυτό το ρεύμα μετακίνησης που αποδυναμώνει το Δήμο Καβάλας. Έχουμε κάποιες επιλογές να καλύψουμε το κενό, με την τροποποίηση του οργανισμού που σκεφτόμαστε να κάνουμε ώστε να συγχωνεύσουμε κάποια τμήματα και να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το ήδη υπάρχον προσωπικό. Ήδη έχουμε ενισχύσει την υπηρεσία στη μισθοδοσία και τις προμήθειες και θα προχωρήσουμε στην αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών για να αντισταθμίσουμε την έλλειψη προσωπικού με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες».

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ

Για τα έσοδα του Δήμου Καβάλας είπε ότι «υπάρχει διπλό πρόβλημα. Το πρώτο ότι υπάρχει η πανδημική κρίση και δεν είχαμε έσοδα από τις επιχειρήσεις που ήταν κλειστές. Κι ενώ θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε κάποια έσοδα, δυσκολευόμαστε με την έλλειψη προσωπικού. Όλο αυτό δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα στο Δήμο Καβάλας. Είναι ανησυχητικό το φαινόμενο και πρέπει να αναζητήσουμε τις αιτίες του προβλήματος. Από την άλλη πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να λειτουργήσουμε προς όφελος του Δήμου Καβάλας και όχι μόνο για προσωπικό όφελος».

Προηγούμενο άρθροΜε «σφραγίδα» Μακάριου Λαζαρίδη το φυσικό αέριο στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΜέχρι τις 15 Ιουλίου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των προσφορών για την πώληση της Αλάνας Νέας Ηρακλείτσας