Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την πώληση της Αλάνας Ηρακλείτσας μέσω του διαγωνισμού που έγινε. Ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης σημείωσε ότι κατατέθηκαν 10 επενδυτικές προτάσεις και αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Συγκεκριμένα είπε ότι «έχει βγει στον αέρα η διακήρυξη, έχουν δοθεί κάποιες προσφορές. Με την επαφή που έχουμε με την ΕΤΑΔ μέχρι τις 15 του μήνα περίπου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των προσφορών. Θα γίνουν από ‘κει και πέρα τα «χτυπήματα» ώστε να δούμε σε ποιον επιχειρηματία θα καταλήξει. Θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα μπορέσουμε να μιλάμε για συγκεκριμένο επιχειρηματία που θα δώσει την προσφορά του. Ήταν 10 οι προσφορές συνολικά, θα παραμείνουν οι 9 και αυτοί θα δώσουν τα «χτυπήματά» τους ώστε να προκύψει ο επιχειρηματίας.

Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο ακίνητο ενδείκνυται για επένδυση και θα βοηθήσει στην τοπική οικονομία, την τουριστική ανάπτυξη, την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας».

ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

Πρόσθεσε ότι «έλεγα από τη αρχή ότι έπρεπε να υπάρχει μία ασφαλιστική δικλείδα που θα υποχρέωνε τον επενδυτή να αξιοποιήσει το ακίνητο στη λογική του ξενοδοχείου, δηλαδή μιας εγκατάστασης η οποία θα λειτουργούσε σε ετήσια βάση κι όχι να γίνουν κάποια σπιτάκια που θα νοικιάζονται ή ακόμη και να πουληθούν. Αυτό το τελευταίο δεν θα ήταν κατά την άποψή μου ανάπτυξη παρ’ όλο που μπορεί να γίνει μία προσπάθεια εξωραϊσμού του τόπου, αλλά από ‘κει και πέρα θεωρώ ότι πρέπει να λειτουργεί σε ετήσια βάση ό,τι και να γίνει εκεί. Δεν έχει μπει αυτή η δικλείδα, να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Πιστεύω ότι το κομμάτι από μόνο του επειδή είναι πάρα πολύ καλό, σε πολύ καλό σημείο, όποιος επενδυτής θελήσει να κάνει κάτι καλό και πραγματικά παραγωγικό πρέπει να κάνει κάτι τύπου ξενοδοχείου».

Προηγούμενο άρθροΣοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει ο Δήμος Καβάλας με την κινητικότητα των υπαλλήλων του
Επόμενο άρθροΕπιχορηγήσεις για την εστίαση… προ των πυλών – Έρχονται οι πρώτες πληρωμές, συνεχίζονται οι αιτήσεις