Σε καλή κατάσταση είναι τα οικονομικά του Δήμου Καβάλας. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Προμούσας σημείωσε πως διανύουμε την 3η χρονιά οικονομικής κρίσης αλλά παρ’ όλα αυτά ο Δήμος Καβάλας βρίσκεται σε καλή κατάσταση στην εισπραξιμότητα.

Συγκεκριμένα είπε ότι «τα οικονομικά είναι πάντα στο επίκεντρο, ειδικά τώρα με την ενεργειακή κρίση. Είμαστε στον τρίτο χρόνο αυτής της κρίσης. Ξεκίνησε με τα αποτυπώματα που άφησε ο κορωνοϊός, και όλο αυτό συνεχίζεται με την ενεργειακή κρίση πάνω που είπαμε ότι ίσως βελτιωθεί η οικονομία γενικότερα. Αυτή η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει αντίκτυπο και στους δήμους μας.

Παρ’ όλα αυτά θεωρώ ότι στο μέτρο του δυνατού ως Δήμος Καβάλας είμαστε σε καλή κατάσταση όσον αφορά την ειπραξιμότητα κυρίως των τακτικών μας εσόδων.

Έγινε μία ερώτηση από τον κ. Μάκη Παπαδόπουλο για το αποθεματικό του Δήμου Καβάλας που σήμερα είναι γύρω στις 10 χιλιάδες ευρώ. Προσωπικά θεωρω άστοχη και άτοπη την ερώτηση. Προφανώς κάποιοι συγχέουν το αποθεματικό με το χρηματικό υπόλοιπο. Άλλο πράγμα είναι το ταμειακό υπόλοιπο –τα χρήματα που διαθέτει ο δήμος- και άλλο είναι το αποθεματικό. Αυτό είναι ένα αδιάθετο ποσό του χρηματικού υπολοίπου και δεν έχει αντιστοιχηθεί με κάποιες συγκεκριμένες δαπάνες. Φυσικά ο προϋπολογισμός μας είναι ισοσκελισμένος με όλα τα έσοδα να αντιστοιχίζονται σε συγκεκριμένα έξοδα και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ήταν μια άστοχη και ίσως μεθοδευμένη ερώτηση για να κερδίσει τις εντυπώσεις».

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ

Πρόσθεσε ότι «το μόνο θέμα που έχω επισημάνει πάρα πολλές φορές, είναι τα ανταποδοτικά έσοδα. Είμαστε σε μία πολύ καλή και οργανωμένη προσπάθεια. Σε κάποια από αυτά έχουμε ξεπεράσει κι αυτά που έχουμε προϋπολογίσει.

Στα ανταποδοτικά που είναι έσοδα τα οποία ο Δήμος Καβάλας εισπράττει μέσω των παρόχων της ενέργειας, δεν εξαρτάται από μας η εισπραξιμότητα αλλά από τη ρευστότητας που έχουμε από τους παρόχους και από τη συνέχεια των καταναλωτών των διάφορων αυτών παρόχων. Εκεί που θα μπορούσε να προλάβει ο Δήμος Καβάλας θα ήταν να έχει καταλογίσει πιο δίκαια τέλη. Η επιλογή της αντιπολίτευσης να ορίσει τα τέλη που όρισε ήταν άστοχη και βρισκόμαστε σε μία δυσκολία υλοποίησης του προϋπολογισμού που έχει να κάνει με τα ανταποδοτικά κι αναφέρομαι στην καθαριότητα και τον φωτισμό. Αναγκαζόμαστε και καλύπτουμε τα κενά που υπάρχουν από τα τακτικά έσοδα. Το παλεύουμε κι αυτό και πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

Προηγούμενο άρθροΔυνατός τουριστικά ο Σεπτέμβρης αναμένεται για την Θάσο
Επόμενο άρθροΑνέβηκαν οι τόνοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης με αφορμή τα νέα απορριμματοφόρα