Ολοκληρώθηκε ο Αύγουστος ο κατ’ εξοχήν τουριστικός μήνας. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρης Παρασχούδης σημείωσε πως τουριστικά κινήθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα και βαρόμετρο θα είναι ο Σεπτέμβριος.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «ο Αύγουστος είναι παραδοσιακά ο πιο δυνατός μήνας του καλοκαιριού. Και αυτός και ο Ιούλιος είχαν πολύ μεγάλη προσέλευση τουριστών. Ο Μάιος και ο Ιούνιος ήταν λίγο υποτονικοί αλλά στο σύνολό του το καλοκαίρι ήταν το ίδιο ή κάπως καλύτερο από το 2019 που το θεωρούμε σαν βάση σύγκρισης.

Για να κάνουμε αποτίμηση του καλοκαιρού θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο Σεπτέμβριος. Θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν και άλλους παράγοντες όπως το σύνολο των εσόδων και το κατά κεφαλήν, τα έξοδα γενικότερα όλων όσοι εμπλέκονται στο τουριστικό προϊόν, την απόσβεση του κόστους των επενδύσεων και των φυσικών πόρων αλλά και την ικανοποίηση των επισκεπτών. Επομένως είναι ένα ζύγισμα μεταξύ της προσπάθειας ως προς το αποτέλεσμα το οποίο μπορεί να είναι άμεσο, όπως οι εισπράξεις και έμμεσα που έχει σχέση με τη φήμη του προορισμού και το κτίσιμο του προϊόντος».

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Για το Σεπτέμβριο είπε ότι «οι παλιοί ξενοδόχοι έλεγαν ότι μέχρι τον Αύγουστο δουλεύεις για να βγάλεις τα έξοδά σου και στο Σεπτέμβριο για το κέρδος. Ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις αλλά δυστυχώς όχι φέτος γιατί και ο Σεπτέμβριος που προβλέπεται να είναι καλός, θα πάει για τα έξοδα. Κυρίαρχο θέμα φέτος είναι τα έξοδα των επιχειρήσεων. Το μεγάλο κόστος που δεν είναι μόνο το ενεργειακό ή τα προϊόντα, αλλά στο σύνολό του. Όλο αυτό το κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο και μας προβληματίζει η αποτίμηση του Οκτωβρίου.

Από άποψης προσέλευσης, σίγουρα ο Σεπτέμβριος μέχρι τις 15 θα είναι πολύ καλός και στο σύνολό του αναμένεται να είναι τόσο καλός όσο το 2019. Και με δεδομένο ότι είχαμε καλύτερο Ιούλιο και Αύγουστο από πλευράς προσέλευσης, το 2022 θα είναι καλύτερο του 2019».

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησαν χθες τη λειτουργία τους οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της Καβάλας, δηλώσεις Α. Δημητριάδη
Επόμενο άρθροΣε καλή κατάσταση είναι τα οικονομικά του Δήμου Καβάλας