Σε εγρήγορση βρίσκεται η Υπηρεσία Καθαριότητας Δήμου Καβάλας. Ο Αντιδήμαρχος κ. Κυριάκος Σταυρίδης σημείωσε πως ο φόρτος εργασίας είναι υπερβολικός.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «κάνουν μεγάλη προσπάθεια τα παιδιά για να τα καταφέρουν. Δυστυχώς είμαστε κι εμείς μέσα στα κρούσματα του covid, με πολλά περιστατικά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ευτυχώς το είχαμε προβλέψει και καλύπτουμε τα κενά με τα 8μηνα, αλλά όχι στο επίπεδο που χρειάζεται μία Υπηρεσία Καθαριότητας.

Δυστυχώς, υπάρχουν κάποιοι ασυνείδητοι δημότες που δεν συνεργάζονται με την υπηρεσία, κάτι που πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να το σταματήσουμε με άλλον τρόπο. Δεν είναι δυνατόν να μαζεύουν κάθε μέρα 3-4 φορτηγά τα σκουπίδια, να κάνουμε πάνω από 15 δρομολόγια συνολικά και να μην μπορούμε να συμμαζέψουμε την πόλη από τα ογκώδη αντικείμενα. Οπότε πρέπει να εφαρμόσουμε τον κανονισμό, όποιον ανακαλύπτουμε ότι βγάζει αυτά τα ογκώδη του βάζουμε πρόστιμο. Σε μερικές περιοχές ενώ έχουμε καθαρίσει στις 10 το πρωί, στις 12 γίνεται αυτό. Φυσικά δεν μπορούμε να τους βγάλουμε όλους τους εργαζόμενους για να ελέγχουν. Θα πρέπει να βοηθήσει η κάθε γειτονιά, να ανακαλύψουμε τους ασυνείδητους, αλλιώς θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».

ΣΤΟΛΟΣ

Σε ό,τι αφορά τον στόλο οχημάτων είπε ότι «έχουμε τα μικροπροβλήματα. Περιμένουμε τα καινούργια οχήματα. Πιστεύω ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έρθουν τα 6 απορριμματοφόρα μέσω του προγράμματος που περιμένουμε για να κάνουμε έναν πιο σύγχρονο στόλο. Καθημερινά υπάρχουν τα προβλήματα. Οι γειτονιές δεν είναι ό,τι πιο εύκολο, οπότε το παλεύουμε έτσι. Σε κάποια σημεία αυξήσαμε τους κάδους λόγω τουρισμού. Κάνουμε περισσότερα δρομολόγια το καλοκαίρι για να είναι πιο καθαρά. Ας έχουμε τουρισμό κι εμείς είμαστε εδώ να αντιμετωπίσουμε όλε αυτές τις καταστάσεις».

Προηγούμενο άρθροΑυξημένη η τουριστική κίνηση στην Δημοτική Ενότητα Ελευθερών
Επόμενο άρθροΟλοκληρώθηκε η διαγράμμιση στις οδούς Τενέδου και Σαππαίων και στο δρόμο της ΜΟΜΑ