Κάθετα αντίθετη είναι η ΠΕΔ ΑΜΘ στην συνένωση των ΔΕΥΑ. Ο πρόεδρος της κ. Σάββας Μιχαηλίδης σημείωσε πως οι συνενώσεις μόνον προβλήματα θα προκαλέσουν.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι “Η ΠΕΔ αντέδρασε με μια ομόφωνη απόφαση θα έλεγα όπου και έχει ετοιμάσει μια αιχμηρή ανακοίνωση. Η ΚΕΔΕ από την άλλη ετοίμασε ένα σχέδιο νόμου και έφερε για πρώτη φορά μια ολοκληρωμένη πρόταση στο αρμόδιο υπουργείο το οποίο ήθελε συνενώσεις των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης σε μια περιφερειακού επιπέδου.

Πράγματα που πέρα από τα νομικά ζητήματα που θα ανακύψουν κρύβουν και ζητήματα σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα. Δεν είναι τόσο απλά όλα αυτά.

Εμείς που λειτουργούμε με τον τρόπο μας ξέρουμε ότι υπάρχει αδιέξοδο. Άλλωστε η ΚΕΔΕ ήρθε με μια πρόταση που άλλαξε αυτή την πρόταση σε αρκετά σημεία και δη πιο βασικά αντιπρότεινε συνένωση σε νομαρχιακό επίπεδο.

Εμείς εξηγήσαμε και στους αγαπητούς της ΚΕΔΕ αλλά και στον Πρόεδρο της ΕΤΑΑ που ήρθε στην Κομοτηνή κ.κ. Μαραβέλιας και Βούτσης, που και αυτοί άκουσαν τις αντιρρήσεις μας μια και υπάρχουν αδιέξοδα αφού το κεντρικό σημείο που μιλάει για συνενώσεις είναι ένα θέμα επίμαχο και ένα θέμα που δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Εμείς ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι δεν είναι θέμα μεγέθους. Όλο αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει και για αυτό λέμε ότι αν επιμείνουν τόσο πολύ για να συνενώσουν τοπικές επιχειρήσεις οι οποίες θα συμπεριλάβουν και τη διαχείριση των Δήμων που δεν έχουν δημοτικές επιχειρήσεις και διαχειρίζονται ως Δήμος τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης θα πρέπει μόνο με ένα τρόπο να γίνει αυτό για να μην υπάρχουν προβλήματα, να γίνει συνένωση Δήμων. Αλλιώς δεν μπορούμε να μιλάμε για συνένωση επιχειρήσεων που ο βασικός τους λόγος ύπαρξης και λειτουργίας είναι κοινωνικός”.

ΟΙ ΕΘΕΛΟΥΣΙΕΣ

Ο ίδιος σημείωσε ότι η πρόταση αφορά σε προφορική διαβεβαίωση στην Κομοτηνή. “Και βάσει αυτής θα είναι εθελούσιες οι συνενώσεις και θα δημιουργηθεί ένα όργανο- αν και στην αρχική πρόταση γίνεται λόγος για αναγκαστικές συνενώσεις – οπότε εμείς ζητάμε να είναι όλα σαφή και αν υπάρχει ένα όργανο αυτό να μπορεί να διαχειρισθεί τα 250 εκ. ευρώ που θα δοθούν. Έχουμε αντιπρόταση και είπαμε ότι οι Δήμοι που έχουν δημοτικές επιχειρήσεις μπορούν να μιλήσουν για εξυγίανση όταν όλοι εμείς αν και δεν πήραμε καμία χρηματόδοτηση ελέω κρίσης παρόλα αυτά τα καταφέραμε και πετύχαμε να έχουμε βιωσιμότητα. Και εμείς δεχθήκαμε πιέσεις αλλά καταφέραμε να τις διατηρήσουμε ενώ οι περισσότερες επιχειρήσεις παρά την οικονομική κρίση δεν χρειάσθηκε να μετακυλήσουν κόστη και ζημιές στους πολίτες.

Επίσης αν όντως θέλουν μέτρα βελτίωσης μπορούν να μετριάσουν το ενεργειακό κόστος, να απεγκλωβιστούν οι επιχειρήσεις αυτές μια και είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα και να κάνουν προσλήψεις και παράλληλα μπορούμε να ζητήσουμε λύσεις του ενεργειακού ώστε να αντιμετωπισθεί το μεγάλο κόστος κρίσης. Έτσι θα μπορούν να διαχειρίζονται πολλά πράγματα προς όφελος των πολιτών.

Αυτό που φαίνεται σε εμάς λοιπόν ως αδιέξοδο είναι ένα γεγονός και αν έρθουν αυτά τα αδιέξοδα τότε μοιραία θα πάμε στους ιδιώτες. Εμείς αυτό δεν πρόκειται να το δεχθούμε και δεν θέλουμε κανείς να παραλάβει κάτι λιγότερο… ΟΙ Δήμαρχοι της Περιφέρειας ΑΜΘ δεν θα αφήσουμε να πούνε οι πολίτες το ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ και όποια και αν είναι η πρόθεση του υπουργείου εμείς δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι όλο αυτό το σχέδιο είναι αθώο, παρά πάμε σε αδιέξοδο για να έρθουν οι ιδιώτες. Και όλο αυτό το σχέδιο είναι χυδαίο και απαράδεκτο και δεν πρόκειται να το αφήσουμε εμείς οι Δήμαρχοι. Στο κομμάτι αυτό και κανείς δεν είναι κατά και όλοι θέλουν κάτι σωστό και με μέλλον ευοίωνο. Άρα θα πρέπει να προχωρήσουμε και όσοι δεν καταφέρουν τότε να δούμε τι μέτρα να παρθούν. Φαίνεται ότι το υπουργείο έχει υπαναχωρήσει σε ένα βαθμό και θα δούμε την εξέλιξη της ιστορίας” τόνισε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΟριοθετήθηκε η πιάτσα ΤΑΞΙ σε τμήμα της οδού Αβέρωφ
Επόμενο άρθροΠροχωράει πολύ καλά το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στη χερσόνησο της Παναγίας