Ιδιαίτερα επιτυχημένο χαρακτήρισε το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο πρώην βουλευτής κ. Σάββας Εμινίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο “Το πρώτο ζητούμενο ήταν μετά την ψήφιση στις 8 Μαΐου του ονόματος και του συμβούλου να κυριαρχήσει το ΠΑΣΟΚ με τον ήλιο ενώ η ενωτική διάθεση ήταν φανερή από όλους μιας και υπήρχε ένας νέος εκλεγμένος Πρόεδρος ο οποίος χαράσσει μια πορεία στο νέο ΠΑΣΟΚ όπου ζητά την ανταπόκριση του κόσμου με βέβαια τις ιδέες και τις πεπατημένες που είχε εδώ και 50 χρόνια χαράξει το ΠΑΣΟΚ αλλά όλα προσαρμοσμένα στην σημερινή εποχή σε μια νέα κοινωνία που έχει διαμορφωθεί και έτσι ακριβώς έχουν διαμορφωθεί και οι ιδέες του ΠΑΣΟΚ.

Εντάσεις δεν υπήρχαν, παρά είδαμε μια ενότητα στον χώρο εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ. Βέβαια πάμε δυνατά με ένα νέο άνοιγμα. Το ζητούμενο πλέον είναι το νέο ΠΑΣΟΚ που πρέπει να βγει και να γίνει φωνή της κοινωνίας. Πρέπει να δείξουμε ότι αλλάξαμε αλλά και ότι επιστρέφουμε και σε ρόλο πρωταγωνιστή όπως άλλωστε ήταν και το σύνθημα αυτού του συνεδρίου.

Άρα πλέον υπάρχει ένα νέο ΠΑΣΟΚ που στρέφεται στην κοινωνία, αναζητά μαζί με την κοινωνία μια νέα διαδρομή και εμείς θέλουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα και να προτείνουμε λύσεις.

Και ζητούμενο είναι να δείξουμε ότι η εποχή ξεκινάει με πολιτική αυτονομία. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουμε ούτε προς τη μια ούτε προς την άλλη κατεύθυνση βλέμμα. Θα δημιουργηθεί ένας νέος πόλος εξουσίας απέναντι στη ΝΔ αλλά και απέναντι προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα το στοίχημα είναι από εδώ και πέρα να μπορέσουμε να εκφράσουμε σαν χώρος το νέο για να πείσουμε τον κόσμο να γυρίσει στο μετερίζι που λέγεται ΠΑΣΟΚ” .

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Στην ερώτηση αν βαδίζουμε σε προεκλογική τροχιά ο ίδιος τόνισε ότι “Αυτό που κυριάρχησε στη διάρκεια του συνεδρίου είναι ότι μετά τις καλοκαιρινές διακοπές προς Σεπτέμβριο με Οκτώβριο όλοι θα είναι έτοιμοι για εκλογές. Αυτό καταλάβαμε, αυτά ήταν τα ακούσματα μας, αυτά δεχθήκαμε ως ενημέρωση τις τελευταίες ημέρες. Έτσι λοιπόν πάμε σε εκείνο το σχήμα ετοιμασίας εν όψει των επικείμενων εκλογών.

Τώρα σε τοπικό επίπεδο πάμε σε συγκρότηση των Νομαρχιακών Επιτροπών και αυτό θα γίνει και σε τοπικό επίπεδο. Μετά θα συγκροτηθεί και η κεντρική επιτροπή η οποία κι εξελέγη και μετά θα προχωρήσουμε και με τις δημοτικές οργανώσεις. Έτσι από εδώ και πέρα τα όργανα θα συμβαδίζουν θεσμικά με το κλίμα που θέλουμε, ώστε τελικά να πλησιάσουμε την κοινωνία και τον κόσμο ώστε να αναδείξουν τις προτάσεις για την καθημερινότητα και για την επίλυση των προβλημάτων, όπως αυτό της ενέργειας, της οικονομίας, του πολέμου και όχι μόνο”.

ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

Ο ίδιος μάλιστα τόνισε ότι πρέπει να δοθούν λύσεις και η κάθε οικογένεια να μπορεί επιτέλους να ζήσει αυτόνομα. “Φτάσαμε σε σημείο όπου η μεσαία τάξη πάει για φτωχοποίηση και οι φτωχοί μαραζώνουν. Αυτό πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Όλα αυτά είναι θέματα που θα κυριαρχήσουν και στις εκλογές και όχι μόνο βέβαια τότε αλλά συνεχώς. Γιατί δεν μπορεί απλά να ζητάς στήριξη, πρέπει να δίδεις και προοπτική. Και όλα αυτά πράγματι θα τα δει το νέο ΠΑΣΟΚ. Έγιναν πολλά βήματα και στο συνέδριο και από εδώ και πέρα πιστεύω να γίνει η συγκρότηση όλων των οργάνων για να γίνει ολοκληρωμένη δουλειά” τόνισε με έμφαση.

Αναφέρθηκε εξάλλου ο κ. Εμινίδης στην παρουσία πολλών νέων στελεχών στις εργασίες του συνεδρίου. “Είδαμε το πάντρεμα των παλαιών και των νέων στελεχών. Νομίζω ότι όλοι δείχνουν διάθεση και υπάρχει ενθουσιασμός. Τα παλιά στελέχη ήταν εκεί για να στηρίξουν την προσπάθεια. Προσωπικά θεωρώ ότι είμαι ένα νέο στέλεχος με εμπειρία όμως ενώ είχαμε και το νεαρότερο στέλεχος της Καβάλας, αλλά και του συνεδρίου που ήταν ο Κώστας Εμινίδης. Έτσι το νέο υπάρχει και ηλικιακά αλλά και κυρίαρχα με νέες προτάσεις. Οι νεώτεροι έρχονται και τα νέα παιδιά με διάθεση και μεράκι, αλλά και με νέες ιδέες θα λειτουργήσουν ως μοχλός θετικός και θα υπάρχει καλή ανταπόκριση για να ανανεωθούνε οι ιδέες. ‘Έγιναν και καταστατικές αλλαγές γι αυτό και είχαμε καθυστέρηση στην συγκρότηση των Νομαρχιακών Επιτροπών και μάλλον και στην Καβάλα θα έχουμε ενίσχυση ανά δύο άτομα” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΣτην Καβάλα, το επόμενο nZEB Roadshow 2-5 Ιουνίου
Επόμενο άρθροΦώτης Πούλος: Αποκλιμάκωση τιμών δεν μπορούμε να έχουμε όσο συνεχίζεται αυτός ο ενεργειακός πόλεμος παγκοσμίως