Στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 μίλησε το πρωί της Μ. Πέμπτης (16/4) ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ, Απόστολος Παυλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο κλάδος των μηχανικών πλήττεται, ενώ τόνισε ότι ετοιμάζονται προτάσεις προς τους δήμους Καβάλας και Δράμας για να υπάρξει ψηφιακή αναβάθμιση και να γίνεται πιο εύκολη η λειτουργία.

Ετοιμάζουμε πρόταση προς τις υπηρεσίες των δήμων σε Καβάλα και Δράμα προκειμένου να υπάρξει ψηφιακή αναβάθμιση κάποιων υπηρεσιών ώστε πολλές υποθέσει να ξεκολλήσουν. Είναι κάτι που έπρεπε να γίνει”, σημειώνει ο κ. Παυλίδης.

Σχετικά με τον τους μηχανικούς: “Και ο δικός μας ο κλάδος πλήττεται και μάλιστα σφοδρά. Υπάρχουν μηχανικοί που ακολουθώντας και τις οδηγίες μένουν σπίτι. Τα γραφεία τυπικά είναι ανοιχτά, αλλά οι περισσότεροι τα αφήσει, ωστόσο είναι εξαιρετικά δύσκολο για όσους προσπαθούν να δουλέψουν στα γραφεία να διεκπαιρεώσουν υποθέσεις. Υπάρχει φοβερό πρόβλημα στις επαφές με διάφορες υπηρεσίες, διότι αντίστοιχα λόγο των μέτρων υπάρχουν μειώσεις προσωπικού ή άλλες δεν λειτουργούν καθόλου, όπως το κτηματολόγιο. Έχουμε ενταχθεί στην ενίσχυση των 600 ευρώ μέσω του προγράμματος τηλεκατάρισης. Θα κληθεί κάθε επιστήμονας να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα 100 ωρών το οποίο είναι για κάποια βασικά πράγματα και ούτε εξισορροπεί τις επιπτώσεις από την κρίση που βιώνουμε όλοι μας. Κάνουμε υπομονή μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο.

1. Oι ελεύθεροι επαγγελματίες – επιστήμονες εντάσσονται στο μέτρο της έκπτωσης κατά 40% του ενοικίου της επαγγελματικής τους στέγης.

2. Επιχειρήσεις που, λόγω σφάλματος κατά την προηγούμενη περίοδο, είχαν δηλώσει, ως κύριο Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) κάποιον που δεν ανταποκρίνονταν στη βασική και κυριότερη δραστηριότητά τους, δίνεται η δυνατότητα να αποκαταστήσουν την ορθότητα της κατάστασης, προβαίνοντας σε αναδρομική τροποποίηση κύριου ενεργού ΚΑΔ στις αρμόδιες ΔΟΥ μέχρι και την 24η Απριλίου 2020.

Η τροποποίηση είναι εφικτή υπό την προϋπόθεση ότι ο νέος κύριος ΚΑΔ που δηλώνεται ήταν ήδη δηλωμένος ως δευτερεύων ΚΑΔ στο μητρώο του φορολογουμένου και είναι ο ΚΑΔ της επιχείρησης με τα μεγαλύτερα ακαθάριστά έσοδα του φορολογικού έτους 2019.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας, Απόστολος Παυλίδης στο Lobby 101.8 από το 20.40 έως 33.21

Για το μνημόνιο συνεργασίας με το ΥΠΕΝ

Οι οικοδομικές άδειες που έχουν πάρει αριθμό πρωτοκόλλου το 2019 (προεγκρίσεις), θα ακολουθήσουν τις προϊσχύουσες διατάξεις του 2019.

Για αυτές που θα εκδοθούν το 2020 και αφορούν είτε νέες κατοικίες, είτε προσθήκες σε υφιστάμενα κτίρια, προβλέπεται υποχρέωση κατάθεσης Μελέτης Ενεργειακής Απόδοσης (ΜΕΑ) για ενεργειακή κατηγορία Β+.

Το ίδιο καθεστώς ισχύει και για αυτές που θα κατατεθούν το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Από 1ης Ιουνίου 2021 και εφεξής, η ΜΕΑ για νέα κτίρια θα πρέπει να τεκμηριώνει την κατάταξή τους στην ενεργειακή κατηγορία Α όπως προβλέπει η κοινοτική νομοθεσία και όπως έχει δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση στο ΕΣΕΚ.

Συνδρομή στην προσπάθεια ενίσχυσης των νοσοκομείων Καβάλας και Δράμας

“Θεωρούμε χρέος και τιμή να συνδράμουμε και εμείς στην εθνική προσπάθεια, με την προσφορά υγειονομικού υλικού στα Γενικά Νοσοκομεία Καβάλας και Δράμας.

Στο πλαίσιο υλοποίησης αυτής της δράσης, έχουμε απευθυνθεί σε εταιρείες – προμηθευτές για τη συγκέντρωση σχετικού διαθέσιμου υγειονομικού υλικού και έχουμε ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό” (IBAN GR3601408000800002371000440)

Προηγούμενο άρθροΠέτσας: Από τις 27 Απριλίου θα ενημερωθούν οι πολίτες για το σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα
Επόμενο άρθροΠάνω από μισό τόνο ζωοτροφές έδωσε ο δήμος Καβάλας για τα αδέσποτα