Με ανάρτησή του ο πρόεδρος του Ομίλου «Καβάλα Μπροστά» κ. Γιάννης Εριφυλλίδης αναφέρεται στην Δημοτική Αγορά και στην πρόθεση του δημάρχου να μετατραπεί το υπόγειο της σε πάρκινγκ. Ο ίδιος είναι κάθετα αντίθετος με αυτό το εγχείρημα καθώς δεν θα είναι πλέον Δημοτική Αγορά.

Συγκεκριμένα είπε ότι «έκανε μια ανάρτηση για τη Δημοτική Αγορά με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη- αυτοψία του δημάρχου στο κτήριο. Θα το έλεγα επίσκεψη- παρωδία, διότι συνοδεύτηκε από ένα στημένο ρεπορτάζ σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. Πήγε ο δήμαρχος και διαπίστωσε έκπληκτος ότι το υπόγειο της Δημοτικής Αγοράς βρίσκεται σε άθλια κατάσταση αφού έχουν κλείσει σχεδόν όλα τα καταστήματα. Στο τέλος αυτής επίσκεψης ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι θέλει να κάνει πάρκινγκ στο υπόγειο της Δημοτικής Αγοράς.

Σ’ αυτό θα διαφωνήσω, διότι αν γίνει και αυτό πάρκινγκ τότε να μην το ονομάζουμε Δημοτική Αγορά το κτήριο αλλά Δημοτικό Πάρκινγκ και να τελειώνουμε. Έδωσα και παραδείγματα άλλων δήμων που πέτυχαν να εντάξουν τις δημοτικές τους αγορές σε προγράμματα που επέτρεψαν αν εξασφαλίσουν τεράστια χρηματοδότηση. Σχεδόν 5 εκατομμύρια θα πάρει ο Δήμος Κομοτηνής, στα Χανιά ξεκίνησαν οι εργασίες για την πλήρη ανακαίνιση της Δημοτικής Αγοράς, Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε κι εμείς κάτι τέτοιο. Το κτήριο της Δημοτικής Αγοράς στην Καβάλα δεν είναι καθόλου ελκυστικό για τους επιχειρηματίες και για τους καταναλωτές».

ΠΡΟΤΑΣΗ

Είπε ακόμη ότι «θεωρώ ότι μέχρι να κάνει ο επόμενος δήμαρχος τη ριζική ανακαίνιση του κτηρίου, πρέπει πάση θυσία να γεμίσουν τα άδεια καταστήματα. Έδωσα την ιδέα, να δώσει η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ σε νέους επιχειρηματίες τα καταστήματα και με ένα χρόνο με απαλλαγή από το ενοίκιο και τα οποιαδήποτε άλλα τέλη και με μόνη προϋπόθεση να προσλάβουν ένα τουλάχιστον άτομο, ώστε να πάρει ζωή το κτήριο και να ακολουθήσει η ανακαίνισή του.

Είναι μία σκέψη. Η Δημοτική Αγορά είναι ένα από τα βασικά περιουσιακά στοιχεία της Δημωφέλεια. Δεν μπορεί αυτή να ασχολείται συνέχεια μόνο με χορούς και πανηγύρια, πρέπει να κοιτάξει και πώς να αξιοποιήσει την περιουσία της».

Προηγούμενο άρθροΝέα γεώτρηση σε παραγωγή από την Energean στην Αίγυπτο
Επόμενο άρθροΜεγάλη κινητικότητα επικρατεί στο Επιμελητήριο Καβάλας όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Μάρκος Δέμπας