Σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα, το πρόγραμμα ΚΙΒΩΤΟΣ, που εφαρμόζει το ΚΕΘΕΑ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, γιόρτασε τα 20α γενέθλιά του, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου στην Καβάλα και φιλοξενήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μεγάλης Λέσχης.

Η εκδήλωση άρχισε με την τελετή ολοκλήρωσης της θεραπευτικής πορείας 14 μελών του προγράμματος, από την Καβάλα, οι οποίοι «ξέφυγαν» από ναρκωτικές ουσίες, αλκοόλ και τζόγο.

Ένα μενταγιόν ήταν το «πτυχίο» της προσπάθειάς τους κι οι ιστορίες που διηγήθηκαν από την περιπέτειά τους, καθώς και η έκφραση ευγνωμοσύνης σε όσους τους βοήθησαν δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο.

«Οι εκδηλώσεις αποφοίτησης είναι κάτι ιερό για το ΚΕΘΕΑ», τόνισε ο υπεύθυνος του Προγράμματος ΚΙΒΩΤΟΣ, Αντώνης Ραφτόπουλος, ο οποίος έδωσε και τα εύσημα στους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ.

Αφού έκοψαν την τούρτα των γενεθλίων, η βραδιά έκλεισε με την απονομή τιμητικών επαίνων στους υποστηρικτές του ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ο νυν Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, καθώς και οι προηγούμενοι Δήμαρχοι Στάθης Εριφυλλίδης, Κωστής Σιμιτσής και Δήμητρα Τσανάκα, δεδομένου ότι η συνεισφορά του Δήμου προς το ΚΕΘΕΑ ήταν συνεχής και άρχισε πριν από την έναρξη λειτουργίας του Προγράμματος ΚΙΒΩΤΟΣ!

Παραλαμβάνοντας τον τιμητικό έπαινό του και ακούγοντας τις ιστορίες των αποφοίτων, ο κ. Μουριάδης δήλωσε ότι «ήταν το καλύτερο μάθημα που πήραμε», κι ότι «το μήνυμα της εκδήλωσης είναι το “μπορείς να σηκωθείς όταν πέφτεις”». Τόνισε ότι το ΚΕΘΕΑ, με τις πρωτοποριακές και αναγνωρισμένες παγκοσμίως μεθόδους του, κατάφερε να βάλει στον Κύκλο του χιλιάδες νέους μαχητές της ζωής,
και πλέον είναι πάρα πολλοί αυτοί που έβγαλαν τα δεσμά της εξάρτησης και ξεκίνησαν μια αναγεννημένη ζωή».

Υποσχέθηκε πως «ο Δήμος Καβάλας θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στα αιτήματα του ΚΕΘΕΑ, θεωρώντας μοναδικής αξίας αυτό που συμβαίνει απόψε, τούτη την ώρα, σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα, με την επιβράβευση των ανθρώπων που, μετά από πολλές, δύσκολες και πολυετείς μάχες, κέρδισαν τον πόλεμο. Ο αγώνας συνεχίζεται, καλή δύναμη σε όλους».

Την εκδήλωση «έντυσε» με κομμάτια κλασσικής μουσικής στο πιάνο η μαθήτρια του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, Μαρία Τσαχασβίλι.

Προηγούμενο άρθροΜε κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις απελευθέρωσης του Παγγαίου πριν 110 χρόνια
Επόμενο άρθροΡωσία: Φοβάται «βρώμικη βόμβα» από το Κίεβο – Τι είπε ο Σοϊγκού στον Τούρκο ομόλογό του Ακάρ