Σειρά έργων και αξιόλογη δραστηριότητα επικρατεί στην Δημοτική Ενότητα Φιλίππων. Ο Αντιδήμαρχος της κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος έκανε σχετικές δηλώσεις.

Για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ανέφερε ότι «πραγματοποιήθηκαν 4 εκδηλώσεις ως τώρα, σε Κρυονέρι, Ζυγό, Αμυγδαλεώνα και Κρηνίδες. Πήγαν πολύ καλά και ο κόσμος «σκασμένος» από αυτά που γίνονται εδώ και 2 χρόνια συμμετείχε. Ήταν πλούσιο το πρόγραμμα με αρκετά μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι αν και δεν έχουν έσοδα εδώ και δύο χρόνια λόγω υποχρεωτικής αδράνειας, συμμετείχαν ενεργά και μαζί με το Δήμο Καβάλας οργάνωσαν αυτές τις εκδηλώσεις. Δείχνουν το γνήσιο εθελοντικό πνεύμα τους και συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις. Τους ευχαριστούμε οι τοπικές κοινωνίες κι εγώ. Μένουν ακόμη μερικές εκδηλώσεις όπως αυτές στο Πολύστυλο, το Δάτο, τη Λυδία και τους Φιλίππους και θα κλείσουν μέχρι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑ

Για την καθημερινότητα είπε ότι «βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό βαθμό. Υπάρχουν άτομα και από την 3Κ και από το πρόγραμμα 55+ στα χωριά και βοηθούν πάρα πολύ στην καθαριότητα, τις μικροεπεμβάσεις, στην ύδρευση. Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο δεδομένο ότι το χειμώνα οι απαιτήσεις πέφτουν. Το καλοκαίρι θα ενισχυθούμε με τους υδρονομείς. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο.

Περιμένουμε τα μεγάλα έργα. Το 2021 έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις. Δηλαδή το μεγάλο έργο ασφαλτοστρώσεων 520 χιλιάδων ευρώ και σχεδόν ολοκληρώθηκε. Αντίστοιχο έργο έχουμε δρομολογήσει για το 2022 και πιστεύω ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό δεν θα υπάρχουν χωματόδρομοι στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων μέσα στους οικισμούς.

Εξελίσσονται άλλα τρία έργα στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων και συγκεκριμένα στον Αμυγδαλεώνα. Το κλειστό γυμναστήριο, η ανάπλαση της πλατείας και η ύδρευση. Έχει δημοπρατηθεί η ανάπλαση 6 πλατειών στα χωριά, Κρηνίδες Πολύστυλο, Λυδία, Κρυονέρι, Ζυγό και Φιλίππου. Επίσης είναι σε εξέλιξη το έργο ύδρευσης στις παιδικές χαρές σε 5 χωριά.

Για το μεγάλο έργο με το νερό της Βοϊράνης πιστεύω ότι το 2022 θα έχουμε εργολάβο για να ξεκινήσει το σκάψιμο. Περιμένουμε τη δημοπράτηση του έργου αγροτικής οδοποιίας 12χλμ».

Προηγούμενο άρθρο«Είναι το αισιόδοξο σενάριο που περιμέναμε», δήλωσε για τη μείωση των κρουσμάτων covid ο Γ.Γ. του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αλέξης Πολίτης
Επόμενο άρθροΑλλαγές θα γίνουν στα Προεδρεία του Δημοτικού Συμβουλίου όπως σημείωσε ο δήμαρχος Θ. Μουριάδης