Προχωρούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη νέων εργαζομένων στην Energean

Στο στάδιο αξιολόγησης των αιτήσεων ατόμων για να προσληφθούν στον Πρίνο βρίσκονται στην Ενεργειακή Αιγαίου. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο ενημέρωσης της εταιρείας ξεκίνησαν κ. Σωτήρη Χιωτάκη τη διαδικασία των συνεντεύξεων καθώς 250 άτομα έκαναν αιτήσεις.

Συγκεκριμένα είπε ότι «πριν λίγες μέρες αναφέραμε σε Δελτίο Τύπου ότι με δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από άτομα που θέλουν να δουλέψουν στον Πρίνο, θα επιταχύνουμε την προσπάθεια ώστε να έχουμε νέους εργαζόμενους το συντομότερο δυνατόν. Με αυτήν τη λογική ξεκίνησε η διαδικασία των συνεντεύξεων των υποψηφίων με εντατικό ρυθμό, άλλωστε οι αιτήσεις έφτασαν τις 250 και συνεχίζεται η υποβολή τους. Στόχος είναι να κριθεί πιοί είναι οι κατάλληλοι –όλα τα βιογραφικά είναι πολύ καλά- με βάση τις προδιαγραφές του Πρίνου για να δουλέψουν άμεσα, είτε στις χερσαίες εγκαταστάσεις είτε στις θαλάσσιες. Έτσι να προχωρήσουμε κι εμείς σιγά- σιγά στην επόμενη μέρα που πέρα από το επενδυτικό κομμάτι που έχει ήδη ξεκινήσει –βάλαμε ξανά σε τροχιά το Κοίτασμα «Ε»- θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να ξεκινήσει η παραγωγή στον Πρίνο. Πέντε μήνες κλειστό το εργοστάσιο έχει απώλεια εσόδων και κόστος για την εταιρεία, το Ελληνικό Δημόσιο και την τοπική κοινωνία».

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Πρόσθεσε ότι «συνεχίζεται δυστυχώς η διαδικασία των απολύσεων εργαζομένων που απέχουν εδώ και δύο μήνες, σχεδόν, από τη δουλειά τους. Δεν είναι δική μας επιλογή αυτό το πράγμα. Καμία εταιρεία στον κόσμο δεν αρέσκεται στο να απολύει ή να κάνει περικοπές. Άλλωστε, μέχρι να ξεκινήσουν τα πολύ γνωστά και δυσάρεστα γεγονότα που έλαβαν χώρα από τα μέσα του 2021 και μετά, η εταιρεία δεν είχε κάνει καμία απόλυση. Ακούγεται άσχημο αλλά από την άλλη πρέπει να θυμάται και να γνωρίζει η τοπική κοινωνία ότι έχουμε επί δύο μήνες εργαζόμενους που δεν προσέρχονται στην εργασία τους. Κάποια στιγμή αυτό η εταιρεία δεν μπορεί να το διαχειριστεί διαφορετικά. Όλοι είναι υπεύθυνοι των πράξεών τους. Μακάρι ακόμη και τώρα κάποιοι να επιστρέψουν, ξεφεύγοντας από την πολύ έντονη πίεση που υφίστανται από τις γνωστές πηγές. Εμείς είμαστε ανοιχτοί».

ΚΑΘΑΡΟΣ Ο ΝΕΣΤΟΣ

Για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του Νέστου που έδειξε ότι είναι καθαρός από υδρογονάνθρακες είπε ότι «ήταν μια πάρα πολύ σημαντική έρευνα που έκανε το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, το πρώην ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης. Μια εξειδικευμένη ομάδα επιστημόνων σε συνεργασία με ένα πανεπιστήμιο από τη Ρουμανία έκαναν μια πρωτοποριακή και 100% αξιόπιστη έρευνα για την οποία αξίζουν συγχαρητήρια. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε καταγραφή υδρογονανθράκων δείχνει και πόσο καλή δουλειά γίνεται όλα αυτά τα χρόνια από την Εταιρεία. Γίνεται να συνυπάρχουν ένας υδροβιότοπος όπως του Νέστου που είναι πεντακάθαρος, με μία εταιρεία σαν τη δική μας. Αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους που έκαναν την έρευνα και στο φορέα διαχείρισης του Δέλτα Νέστου και των Λιμνών Βιστωνίδας, Ισμαρίδας με τον οποίο έχουμε μία στρατηγική συνεργασία εδώ και μερικά χρόνια. Είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια του ΔΙΠΑΕ που κάνουν σε όλα τα επίπεδα».

Hot this week

Τροχαίο ατύχημα με την εμπλοκή δύο λεωφορείων και ΙΧ μεταξύ Εξοχής-Μουσθένης

Τροχαίο ατύχημα με εμπλοκή τριών οχημάτων σημειώθηκε στην Εγνατία...

Στη Μουσθένη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο Σταύρος Φλώρος – Κατέθεσε στεφάνι

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της...

28η Οκτωβρίου: Λαμπρότητα, συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια στη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Με την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη κορυφώθηκαν...

Με επισημότητα και συγκίνηση ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στη Νέα Πέραμο

Με επισημότητα και σε κλίμα εθνικής υπερηφάνειας πραγματοποιήθηκαν σήμερα,...

Θ.Πλεύρης από την Καβάλα: Χωρίς νεότερα για τη μεταφορά της δομής από το στρατόπεδο Ασημακοπούλου

Χωρίς νεότερες εξελίξεις σχετικά με τη μεταφορά της δομής...

Topics

Τροχαίο ατύχημα με την εμπλοκή δύο λεωφορείων και ΙΧ μεταξύ Εξοχής-Μουσθένης

Τροχαίο ατύχημα με εμπλοκή τριών οχημάτων σημειώθηκε στην Εγνατία...

Στη Μουσθένη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο Σταύρος Φλώρος – Κατέθεσε στεφάνι

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της...

Με επισημότητα και συγκίνηση ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στη Νέα Πέραμο

Με επισημότητα και σε κλίμα εθνικής υπερηφάνειας πραγματοποιήθηκαν σήμερα,...

Τιμή και Μνήμη στην Ελευθερούπολη για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με αισθήματα βαθιάς συγκίνησης, εθνικής υπερηφάνειας και σεβασμού, κορυφώθηκαν...

Με συγκίνηση και περηφάνια πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στον Αμυγδαλεώνα

Με συγκίνηση και περηφάνια πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρέλαση στον...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες