[ad_1]

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση προβλημάτων των παραλιακών ζωνών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή.

Κατά τη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Περιφέρεια ΑΜ-Θ παρουσιάζει ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό εισόδων ξένων επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ιδιαίτερα δε κατά τους θερινούς μήνες, και πως υπολογίζεται, ότι κατά το 2015, περί τα δέκα εκατομμύρια εισήλθαν από τα βόρεια και ανατολικά σύνορα, ενώ πάνω από πέντε εκατομμύρια είναι οι είσοδοι της καλοκαιρινής περιόδου με διαμονή πολλών επισκεπτών και χρήση από αυτούς των παραλιών, με συνέπεια να εντείνονται υγειονομικά και περιβαλλοντικά κρίσιμα ζητήματα.

Βάσει των παραπάνω και με γνώμονα την αύξηση της επισκεψιμότητας και τη καλύτερη εξυπηρέτηση και ικανοποίηση όχι μόνο των ξένων αλλά και των εγχώριων και ντόπιων τουριστών, συζητήθηκαν:

ΤΟΥΡ 2α. το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις παραλιακές ζώνες και οι παρεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν.

β. οι τεχνικές παρεμβάσεις – συντηρήσεις στο οδικό δίκτυο, στον φωτισμό, στη σήμανση και στις διαγραμμίσεις, ο καθαρισμός των παραλιών, η τοποθέτηση σε αυτές κάδων, χημικών τουαλετών και ομπρελών.

γ. ο συντονισμός των δράσεων για την καταπολέμηση των κουνουπιών με ψεκασμό από αέρα και με καθαρισμό ρεμάτων, και κούρεμα χόρτου και γκαζόν.

δ. τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας στις παραλίες.

ε. οι έλεγχοι της αρμόδιας Δ/νσης Ανάπτυξης.

στ. η οριοθέτηση ζωνών όπου επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία, το μπάνιο με κατοικίδια, κ.ά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Χρήστος Μέτιος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης οικονομικών Μουσταφά Κατρατζή, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών Γιάννης Σταυρίδης, η πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού του Δήμου Κομοτηνής Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

[ad_2]

Πηγή (δείτε όλο το άρθρο)

Προηγούμενο άρθροΑυτά θα αποφασίσουν στη Σύνοδο Κορυφής -Κλείνουν οριστικά τα σύνορα
Επόμενο άρθροΟι μικροί ήρωες της Ειδομένης – VIDEO