Πραγματοποιήθηκε η Συναυλία – αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας με τίτλο: «1922-2022 Οι Μικρασιάτες Πρόσφυγες Μουσικοί».

Οι μαθητές, οργανοπαίκτες και τραγουδιστές, του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, απάρτισαν την ορχήστρα και τη χορωδία, που γέμισε την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου με μελωδίες, μουσικές και τραγούδια, φερμένα από τα Καφέ Αμάν της Ανατολής, τον δημοτικό κήπο της Καβάλας.

Χάρισαν ένα μικρό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας με τίτλο: «1922-2022 Οι Μικρασιάτες Πρόσφυγες Μουσικοί», που διοργάνωσε ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Καβάλας και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.

Δεκάδες μαθητές όλων των βαθμίδων, ακόμη και νήπια, απόλαυσαν τραγούδια που πέρασαν από τη μια πλευρά του Αιγαίου στην άλλη, ιδιαίτερα με τον ερχομό των προσφύγων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης με τίτλο: «ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ», του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και έχει ως στόχο να μεταφέρει ένα ελάχιστο δείγμα της μουσικής των προσφύγων στο ευρύ κοινό και κυρίως στους μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης, ο οποίος κάλεσε τους μαθητές, τους δασκάλους και τους καθηγητές όλων των Σχολείων όλου του Νομού να επισκεφθούν την Έκθεση «ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ».

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι πρόεδροι της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εκπαίδευσης του Δήμου, Κατερίνα Μαρκάκη και Ανθή Χατζηφραντζή, καθώς και ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, Γιάννης Κακάρας.
Την ευθύνη του Συνόλου την είχε ο καθηγητής, Φώτης Σπαθάρης, και την ευθύνη της Χορωδίας η καθηγήτρια, Κωνσταντίνα Κύπρου.

Η ηλιόλουστη μέρα στάθηκε αρωγός στο να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και πολλοί περαστικοί και ξένοι επισκέπτες της πόλης.

Ακολούθησε επίσκεψη στην Έκθεση “ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ”, η οποία θα φιλοξενείται μέχρι και τις 12 Νοεμβρίου, στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης.

Hot this week

Με τιμές και συγκίνηση γιορτάστηκε η επέτειος της Απελευθέρωσης της Ελευθερούπολης

Με αίσθημα βαθιάς συγκίνησης, εθνικής υπερηφάνειας και ιερής υποχρέωσης,...

Η Θάσος τιμά την απελευθέρωση της – Οι εκδηλώσεις για την ιστορική επέτειο της 18ης Οκτωβρίου 1912

Με επίκεντρο την ιστορική μνήμη, την ορθόδοξη παράδοση και...

Μ. Λαζαρίδης: Κομβικός σταθμός στην πορεία του Ελληνισμού η απελευθέρωση της Θάσου

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας και τ....

Παγγαίο: Στα λευκά οι κορυφές του βουνού από τα 1.500 μέτρα

Τα πρώτα χιόνια του φετινού φθινοπώρου έκαναν την εμφάνισή...

Topics

Με τιμές και συγκίνηση γιορτάστηκε η επέτειος της Απελευθέρωσης της Ελευθερούπολης

Με αίσθημα βαθιάς συγκίνησης, εθνικής υπερηφάνειας και ιερής υποχρέωσης,...

Παγγαίο: Στα λευκά οι κορυφές του βουνού από τα 1.500 μέτρα

Τα πρώτα χιόνια του φετινού φθινοπώρου έκαναν την εμφάνισή...

Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζό στις στροφές του Αγίου Σίλα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου...

Eurotaxi Καβάλας: Πρώτος σε ψήφους ο μέχρι πρότινος πρόεδρος Γεράσιμος Τερλάκης

Τα αποτελέσματα των εκλογών στο Eurotaxi Καβάλας έγιναν γνωστά,...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες