Καταιγίδα ανατιμήσεων στα προϊόντα παρουσιάζεται και στην Καβάλα. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Θεόδωρος Χατζηχρήστος σημείωσε ότι θα πρέπει να μπει ένα φρένο στην αισχροκέρδεια και να συμπιεστούν οι τιμές.

Αρχικά ανέφερε “Είναι ένα θέμα που παλεύουμε εδώ και μήνες. Οι αυξήσεις στις τιμές και η αύξηση του πληθωρισμού είναι πολύ σημαντικά. Αυτό που καθημερινά δεχόμαστε όλοι οι επαγγελματίες και οι βιοτέχνες μάλιστα είναι οι ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες και στα αγαθά που χρειαζόμαστε.

Οι τιμές σε πολλά προϊόντα που μας δίδουν οι προμηθευτές μας είναι αυξανόμενες και κάθε εβδομάδα μας δίδουν τιμή σε ισχύ!!!

Αυτό βέβαια είναι δύσκολο σε ό,τι αφορά μάλιστα και την λειτουργία μιας επιχείρησης. Από την άλλη προσπαθούμε να συγκρατήσουμε εμείς τις τιμές που πηγαίνουν στον καταναλωτή και τις απορροφά η ίδια η επιχείρηση αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί! Γιατί θα έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα.

Αυτό είναι αληθινή γάγγραινα και αυτό που χρειάζεται άμεσα και το ζητάει και η ΓΣΒΕΕ είναι να υπάρξουν έλεγχοι διότι όλοι καταλαβαίνουμε πώς κάποια πράγματα γίνονται επίτηδες. Δεν μπορεί όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, να μας έφερε μετά από μια εβδομάδα ανατίμησης το ηλιέλαιο…. Δηλαδή αυτό είναι ένα παράδειγμα Απλά υπάρχουν αυτοί που εκμεταλλεύονται μια συγκυρία και έτσι απλά αισχροκερδούν! Θα πρέπει να γίνουν έλεγχοι και θα πρέπει και εμείς να ξέρουμε ότι όταν γίνεται μια αύξηση υπάρχει λόγος Και όχι γιατί είμαστε σε μια περίοδο που έχουμε αυξήσεις των προϊόντων” .

ΦΡΕΝΟ

Ο ίδιος κάνει λόγο για αναγκαιότητα “ να μπει δηλαδή ένα φρένο στην αισχροκέρδεια και παράλληλα πρέπει να δούμε και συμπίεση τιμών. Αλλιώς δεν θα τα καταφέρουμε” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΤζέφρι Πάιτ: Ο ρόλος της Αλεξανδρούπολης ως ενεργειακός κόμβος στην περιοχή είναι πλέον αδιαμφισβήτητος
Επόμενο άρθροΣυνάντηση με τους επαγγελματίες της Παναγίας είχε ο Δήμαρχος Καβάλας- Δεν βγήκε κανένα συμπέρασμα