Ο Δήμος Παγγαίου εξασφάλισε 4,5 εκ. ευρώ για οφειλές της ΔΕΥΑ Παγγαίου προς την ΔΕΗ. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Απόστολος Χρόνης σημείωσε ότι η επιχείρηση δεν οφείλει τόσο μεγάλα ποσά όπως η ΔΕΥΑ Παγγαίου και για αυτό δεν έτυχε ανάλογης χρηματοδότησης.

Όπως ανέφερε “Εμείς δεν έχουμε τόσα χρέη. Αυτή η απόφαση για τη ΔΕΥΑ Παγγαίου αφορά σε παλιές αποφάσεις για οφειλές και διαταγές πληρωμής. Δεν υπάρχουν λοιπόν ΔΕΥΑ με τόσο μεγάλες οφειλές σε όλη την χώρα και είχαν δικαστικές αποφάσεις… Ήταν δύο πριν από ένα 6μηνοκαι μια τρίτη ρύθμισε την υπόθεσή της.

Εμείς δεν έχουμε διαταγές πληρωμής και τελεσίδικες αποφάσεις δικαστικές, οπότε δεν χρειάσθηκε να γίνει κάτι μέχρι σήμερα τουλάχιστον. Χειριζόμαστε τις οφειλές που έχουμε προς τη ΔΕΗ. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι δεν πληρώνουμε τη ρήτρα αναπροσαρμογής όπως έχουμε αποφασίσει όλες η ΔΕΥΑ γιατί θεωρούμε ότι αυτό το βάρος πρέπει να το αναλάβει το υπουργείο!

Δεν μπορούμε αυτό το ενεργειακό κόστος να το μετακυλήσουμε στους συμπολίτες μας γιατί τότε θα πρέπει να ανεβάσουμε τους λογαριασμούς. Γιατί να το κάνουμε αυτό όταν ήδη οι συμπολίτες μας έχουν επιβαρυνθεί με πάρα πολλά επιπλέον. Το κόστος ζωής ανέβηκε, το κόστος στο σούπερ μάρκετ έχει ξεφύγει, τα καύσιμα έχουν ξεφύγει και το μόνο που έχει μείνει μέχρι σήμερα, δηλαδή έμεινε χωρίς καμία αύξηση είναι οι παροχές ύδρευσης και αποχέτευσης.

Αυτό θέλουμε να το διατηρήσουμε. Γι αυτό και κάνουμε τις επενδύσεις που κάνουμε για να έχουμε και ενεργειακό πάρκο και ενεργειακή κοινότητα και κάνουμε και αλλαγή συστημάτων με οικονομικότερα συστήματα για να κρατήσουμε στο ίδιο ύψος τις παροχές μας”.

ΤΑ ΧΡΕΗ

Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν υπάρχουν μεγάλες οφειλές από τη ΔΕΥΑΚ που να έχουν γίνει και ληξιπρόθεσμες. “Οπότε τα ποσά είναι μικρά. Αν έρθει η ώρα θα το κάνουμε και εμείς. Θεωρώ όμως ότι μέχρι τότε είμαστε στην ίδια μοίρα και οι 126 ΔΕΥΑ της χώρας οπότε νομίζω ότι το υπουργείο θα δώσει λύση. Και η ΔΕΥΑ Παγγαίου και η ΔΕΥΑ Λαγκαδά έχουν χρέη που δεν αφορούν όμως την εποχή που αυξήθηκε το ενεργειακό κόστος και παρέσυρε μαζί του τα πάντα. Αφορούν παλαιότερες οφειλές” τόνισε χαρακτηριστικά.

ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ

Θύμισε ότι επί ποδός είναι τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ για να αποκαταστήσουν τις βλάβες στο δίκτυο στο Παληό όπως αυτές εμφανίσθηκαν μετά την προγραμματισμένη διακοπή. “Προσπαθούμε μέχρι τέλος του μήνα, μέχρι 30 Σεπτεμβρίου να κάνουμε μια πρόταση για τον αγωγό του Παληού και να αντικαταστήσουμε το εξωτερικό δίκτυο από Καβάλα προς Παληό ενώ προσπαθούμε και για τις Κρηνίδες να υποβάλλουμε το έργο 6 εκ. Ευρώ και θέλουμε και ένα πρόγραμμα για νέα έξυπνα υδρόμετρα απομακρυσμένης ανάγνωσης και γενικά τρέχουμε και με την ιστορία του Κεφαλαρίου για να έχουμε έτοιμη ΜΠΕ και τρέχουμε και την ενεργειακή κοινότητα. Μέχρι τέλος του έτους θα έχουμε καλά νέα. Στο γραφείο του υπουργού κ. Σκρέκα βρίσκεται για υπογραφή ο βιολογικός του Δάτου, αξίας 7 εκ. ευρώ και θα κάνουμε μια συνολική αναβάθμιση στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΚ η οποία ξαναστήνεται” τόνισε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΣτο συμβούλιο της ΓΣΕΒΕΕ εξελέγη ο Παναγιώτης Αρσονιάδης
Επόμενο άρθροΗ Θασιακή Ένωση Καβάλας πρόκειται να βραβεύσει τους αριστούχους Θασίους