Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Ιακωβίδης, και η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου, Έλενα Σαμουρκασίδου, παρουσίασαν σήμερα, σε αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης, τα αποτελέσματα του Ανοιχτού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Προσχεδίων του έργου «Ανάπλαση Πλατείας Ελευθερίας».

Στην παρουσίαση είχαν κληθεί να συμμετάσχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι, το Τμήμα Αν. Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Καβάλας, το Εμπορικό Επιμελητήριο και το μέλος της Επιτροπής, Χατζηλιάδου Πολυξένη, Προϊσταμένη Τμήματος Έκδοσης Αδειών της ΥΔΟΜ του Δήμου Καβάλας.
Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω Διαγωνισμός, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Καβάλας και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και είχε μεγάλη συμμετοχή.

Ο Διαγωνισμός έχει προϋπολογισμό χρηματοδότησης για τα 3 βραβεία:
🔻 1ο βραβείο: 25.312,5 (άνευ ΦΠΑ) ,
🔻 2ο βραβείο: 18.562,5 (άνευ ΦΠΑ),

🔻 3ο βραβείο: 12.375 (άνευ ΦΠΑ) και Λοιπά έξοδα: 5.000.

Η αξιολόγηση των προτάσεων έγινε από 7μελή Κριτική Επιτροπή διακεκριμένων επαγγελματιών στα πεδία της Αρχιτεκτονικής και του Αστικού Σχεδιασμού.
Τα αποτελέσματα προέκυψαν κατά πλειοψηφία, ενώ η όλη διαδικασία της αξιολόγησης έγινε υπό καθεστώς ανωνυμίας.
Η Επιτροπή αποφάσισε ότι η απονομή του Α’ βραβείου θα πρέπει να συνοδευτεί με κάποιες παρατηρήσεις, οι οποίες προέκυψαν από τη διαδικασία αξιολόγησης και οι οποίες δύναται να εμπλουτιστούν.

Προηγούμενο άρθροΔιακοπή υδροδότησης σε περιοχές της Καβάλας
Επόμενο άρθροΞεκινά απο την Παρασκευή 17/6 η γραμμή του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας για τον Μπάτη