Παρεμβάσεις ουσίας από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Θάσου

Το κομμάτι της ύδρευσης είναι από τα σημαντικότερα για το νησί της Θάσου ιδιαίτερα το καλοκαίρι που ο τουρισμός αυξάνεται, εξαιρουμένης της φετινής χρονιάς.

Ο κ. Κώστας Μανίτσας πρόεδρος τη ΔΕΥΑ Θάσου σε δηλώσεις του κάνει λόγο για τα θέματα που απασχολούν την επιχείρηση. Όπως ανέφερε το πρώτο πράγμα που μας απασχολεί είναι το θέμα υγείας και κρουσμάτων αλλά από κει και μετά η επιχείρηση ως ΔΕΥΑΘ είναι σε ένα σημείο που τα έχει παλέψει όλα σωστά μέχρι στιγμής.

Μετά τις θεομηνίες είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε πως έχουμε τελειώσει με τις αποκαταστάσεις και ευχόμαστε να μην ξαναζήσουμε τέτοιο κακό που είναι τεράστια πληγή που μας ταλαιπώρησε ένα χρόνο . Χτυπήσαμε πίσω σε μελέτες , σχεδιασμούς γιατί ότι κάναμε μέχρι στιγμής πήγε πίσω χρονικά, ούτε μπορέσαμε να υλοποιήσουμε ότι σχεδιάσαμε. Πιστεύω πως την επόμενη χρονιά θα φανεί το έργο μας σε μεγάλο βαθμό , διότι αυτή την στιγμή τρέχουν μελέτες και εντάξεις σε προγράμματα τα οποία θα δώσουν ένα θετικό αποτέλεσμα μέχρι τον Απρίλιο».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΟΥΣΙΑΣ

Σχολίασε δε πως «Οι παρεμβάσεις αυτές είναι παρεμβάσεις ουσίας . Σκύψαμε πάνω στο πρόβλημα, κάναμε μελέτες αποκατάστασης, κάναμε τεχνικά δελτία, στείλαμε στα αρμόδια υπουργεία επιστολές και δεν ήταν μικρό πράγμα η όλη υπόθεση. Η ύδρευση και ένα κομμάτι της αποχέτευσης στις αποκαταστάσεις φτάσανε σε κόστος περίπου τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά όλα για να εντάξεις στο πρόγραμμα των αποκαταστάσεων ήταν μια τεράστια προσπάθεια που έγινε από το προσωπικό της ΔΕΥΑΚ, από τους μηχανικούς , από τεχνικό προσωπικό κλπ. Τα φέραμε βόλτα όμως και φτάσαμε σε ένα σημείο που είμαστε πολλοί ικανοποιημένοι και εμείς και ο κόσμος της Θάσου στα προβλήματα των αποκαταστάσεων. Ο προγραμματισμός τρέχει και είμαστε σε τεύχη δημοπράτησης για τρείς υδρεύσεις και μία αποχέτευση. Είμαστε στο στάδιο το πρόχειρου διαγωνισμού για την Σκάλα Μαριών , τον Πρίνο και την Καλλιράχη που έχει και ύδρευση και αποχέτευση, καθώς και την Σκάλα Σωτήρος.

Ακόμη έχουμε και άλλα έργα. Περιμένουμε να βγάλουμε κωδικό ένταξης για τα Λιμενάρια, που θα γίνει από τη αρχή καινούργιο δίκτυο, έχουμε για την Αστρίδα εξωτερικό και εσωτερικό δίκτυο, για τη Ποταμιά έχουμε τεκμηριώσει φάκελο και περιμένουμε μέχρι τις 10-15 Ιανουαρίου να εντάξουμε τον εκσυγχρονισμό για την βελτίωση του Βιολογικού Καθαρισμού Ποταμιάς που είναι παλιό και άλλα πολλά έργα, απλά έχουμε καθυστερήσει λόγω της πανδημίας. Κλείσαμε δηλαδή πάνω από ένα χρόνο που έχουμε αναλωθεί στις αποκαταστάσεις».

Hot this week

Στην Καβάλα την Δευτέρα ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Δημήτρης Μαρκόπουλος

Την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026 ημέρα Δευτέρα, πρόκειται να...

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το 3ο Kavala Summer Shopping Night

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το...

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων της Θάσου με την Manager της Wiss Air Group

Μετά από πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, παρευρέθηκε στο...

Topics

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το 3ο Kavala Summer Shopping Night

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το...

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων της Θάσου με την Manager της Wiss Air Group

Μετά από πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, παρευρέθηκε στο...

Σειρά επισκέψεων υπουργών και υφυπουργών στην Καβάλα ενόψει της 90ής ΔΕΘ

Σειρά επισκέψεων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας θα πραγματοποιήσουν από...

Μακάριος Λαζαρίδης: Και οι ορεινές περιοχές έχουν ζωή…

Το ζήτημα της ελλιπούς τηλεπικοινωνιακής κάλυψης σε ορεινές κοινότητες...

4,8 εκατ. ευρώ για τους πληγέντες αγρότες των Τεναγών Φιλίππων – «Η απόφαση ελήφθη»

Μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τους αγρότες των Τεναγών...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες