Το Σάββατο 19 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την Γυναίκα στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας. Σύμφωνα με την πρόεδρο του κ. Ματίνα Τσούτσα η εκδήλωση έχει θέμα την διαχρονική σχέση της γυναίκας και μέσω της πανδημίας.

Όπως ανέφερε αρχικά “Η εκδήλωση θα γίνει στο ΕΥΚ το Σάββατο στις 19 Μαρτίου και είναι μια ιδέα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Ξέρουμε όλοι ότι είναι αυτή η ημέρα αφιερωμένη στις γυναίκες όλου του κόσμου και αποτελεί τιμή στους πολλαπλούς ρόλους της, ως σύζυγο, ως μητέρα, ως εργαζόμενη, ως μέλος της κοινωνίας αλλά και ως μέλος της προσφοράς στο θεσμό της οικογένειας.

Έτσι λοιπόν θα κάνουμε αυτή την εκδήλωση την οποία θεωρούμε πιο επίκαιρη από ποτέ, στο βαθμό και στον θόρυβο των τελευταίων ημερών που φέρουν τα συνεχή αποκαλυπτικά δρώμενα περί σεξουαλικής, ηθικής, ψυχικής παρενόχλησης σε δημόσια πρόσωπα και μη και σε όλους τους εργασιακούς χώρους!

Φέρνει στο προσκήνιο με οδυνηρό τρόπο την αύξηση της έμφυλης βίας και των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων”.

ΤΟ ΘΕΜΑ

Το θέμα της εκδήλωσης σύμφωνα με την συνομιλήτρια μας είναι οι διαχρονικοί ρόλοι της γυναίκας μέσα από την περίοδο της πανδημίας. “Θέματα που βγήκαν στην επιφάνεια μέσα από την πανδημία. Την εκδήλωση θα προλογίσει η κ. Θεοδώρα Γλυκοπούλου, μέλος του Πανελληνίου Δ.Σ. της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος, και του τοπικού παραρτήματος και κεντρική ομιλήτρια θα είναι η κ. Μαλιώρη Μελπομένη, ομότιμη καθηγήτρια ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όλες αυτές οι αρνητικές καταστάσεις, οι επιθέσεις στις γυναίκες, η βία σε χώρους εργασίας, είναι τα θέματα που θα αναδείξουμε μέσα από την συζήτηση. Ο δρόμος για την ουσιαστική ισότητα της γυναίκας είναι πολύ μακρύς” τόνισε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΟι στόχοι, το δυνατό χαρτί και οι προβληματισμοί του Μαξίμου στη μάχη με την ακρίβεια – Ανακοινώσεις την Πέμπτη
Επόμενο άρθροΑγανακτισμένοι οι δικηγόροι της Καβάλας με την ΕΤΑΔ