dentro

Μετά από συζήτηση αιτήματος πολίτη στην οικονομική επιτροπή του Δήμου Παγγαίου, ο ίδιος Δήμος αποφασίστηκε να τον αποζημιώσει για πτώση κλαδιού δέντρου πάνω στο παρκαρισμένο όχημα του. Η αποζημίωση θα δοθεί επειδή το όχημα ήταν παρκαρισμένο σε δημοτική οδό στη Νέα Πέραμο. Προφανώς ο Δήμος Παγγαίου δεν έκανε συντήρηση του δέντρου, με αποτέλεσμα την πτώση του κλαδιού.

Το περιστατικό έγινε στο τέλος του περασμένου Αυγούστου. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος μάλλον ήταν σε διακοπές στην Νέα Πέραμο αφού κατάγεται από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Μετά το περιστατικό απεύθυνε αίτημα στο Δήμο Παγγαίου όπου ανέφερε μεταξύ άλλων το κόστος αποκατάστασης της ζημιάς σε συνεργείο της περιοχής. Επικουρικά προσκομίστηκε στο Δήμο Παγγαίου και βεβαίωση του περιστατικού από το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Περάμου. Ομοίως βεβαίωσε το περιστατικό η αρμόδια δημοτική υπηρεσία.

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής πρότεινε στο Δήμο εξωδικαστικό συμβιβασμό αφού όπως αναφέρει το σκεπτικό της, αν ο ιδιώτης προσφύγει στη δικαιοσύνη πιθανόν η αποζημίωση να είναι μεγαλύτερο ποσό. Ο πολίτης θα αποζημιωθεί με ποσό 1.400 ευρώ περίπου αφού «…προσκομιστούν τα πρωτότυπα των σχετικών αποδείξεων, η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου για την απόδειξη της ιδιοκτησίας αυτού και η άδεια οδήγησης του οδηγού του για τη νόμιμο κυκλοφορία του».

proininews.gr

Προηγούμενο άρθροΕΝΦΙΑ: Μείωση ως και 50% στο χαράτσι – Ποιοι και πόσα χρήματα κερδίζουν
Επόμενο άρθροΕρωτήσεις για την γέφυρα απο την Λαική Συσπείρωση Δήμου Καβάλας