Στιγμές δοκιμασίας βιώνει η αγορά της Καβάλας καθώς το ενεργειακό έχει φρενάρει τους καταναλωτές. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιάννη Κελγιώργη ευελπιστούν σε μία καλή εμπορική κίνηση την περίοδο των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η κίνηση της αγοράς εξαρτάται από την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών και των καταναλωτών. Με όλες αυτές τις αυξήσεις στην ενέργεια και τα είδη πρώτης ανάγκης και χωρίς τις αντίστοιχες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και εισοδήματα, είναι λογικό η αγορά να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Όλοι θέλουν να ανανεώσουν τον ρουχισμό τους και να ψωνίσουν πράγματα αλλά όταν υπάρχει τέτοια ακρίβεια, εμείς ως αγορά μπαίνουμε σε δεύτερη μοίρα.

Πέρασε η Black Friday, υπήρξε μια κίνηση που δεν θύμισε όμως σε τίποτα την εποχή της κανονικότητας και από ‘δω και πέρα όλες οι επιχειρήσεις περιμένουν τις γιορτές. Εκεί δίνεται όλη η βαρύτητα και από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας και τον κάθε συνάδελφο προσωπικά, ώστε να καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος των υποχρεώσεων που δυστυχώς κάθε μέρα αυξάνονται».

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

Για το ενδιαφέρον του να αναλάβει την προεδρεία του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας είπε ότι «έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι μπορούμε στα δύσκολα. Έχουμε διαχειριστεί δύσκολες στιγμές για την αγορά και τα συμφέροντα των συναδέλφων. Τα χρόνια της κρίσης, τα χρόνια της πανδημίας, την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια που περνάμε τώρα. Η υποψηφιότητά μου είναι μια συλλογική προσπάθεια, συναδέλφων και εμπόρων της Καβάλας, νέων και παλαιών, που όλοι μαζί έχουμε κάποιο όραμα για την επόμενη μέρα στον Εμπορικό Σύλλογο. Η θητεία του υπάρχοντος διοικητικού συμβουλίου έληξε πριν λίγες μέρες και με ομόφωνη απόφαση δόθηκε παράταση για τους πρώτους μήνες του 2023. Ο Βασίλης Λεμονίδης ύστερα από τρεις πετυχημένες θητείες αποχωρεί από το τιμόνι του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας και με μία συλλογική συζήτηση θα ηγηθώ της προσπάθειας αυτής προκειμένου να συνεχιστεί μια πορεία για την αγορά, εμπλουτισμένη με νέες ιδέες, με κάποιες τομές που πρέπει να γίνουν και πάντα με στενούς συνεργάτες άτομα που πιστεύουν στις αλλαγές και το όραμα που έχω για τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας και την αγορά της πόλης. Η Καβάλα είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήνουμε να κυλά χωρίς παρεμβάσεις. Ο Εμπορικός Σύλλογος έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι είναι παρών στις εξελίξεις, σε συνεργασία με τους φορείς, ενίοτε με παρεμβάσεις που βοηθούν την αγορά και την αύξηση της κατανάλωσης. Όλα αυτά θα τα συνεχίσουμε εμπλουτίζοντάς τα για να έχουμε μια αγορά όσο το δυνατόν σύγχρονη με όραμα που θα μπορέσει να πορευθεί στις εξελίξεις της εποχής».

Προηγούμενο άρθρο“Έτοιμοι για εκλογές, αλλά δεν υπάρχει σχέδιο προσωπικό για τους υποψηφίους των αυτοδιοικητικών” δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας Χαράλαμπος Δράκος
Επόμενο άρθροΣέρρες: «Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης» – Το συγκινητικό σημείωμα συμμαθητή του