Μαθητές και μαθήτριες του 5ου Γενικού Λυκείου Καβάλας βράβευσε σήμερα (5/4/2023) ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, για την εξαιρετική επίδοσή τους στους πρόσφατους 9ου Αγώνες Τέχνης που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα, το σπουδαίο μαθητικό δυναμικό του 5ου Γ.Ε.Λ. συμμετείχε στον εν λόγω διαγωνισμό με το θεατρικό έργο «Το Κύμα» του Ρον Τζόουνς, αποσπώντας το 2ο Βραβείο καλύτερης θεατρικής παράστασης, καθώς και το 1ο Βραβείο του καλύτερου ηθοποιού που απονεμήθηκε στον μαθητή Απόστολο Αγγελίδη.
Ο κ. Πολίτης συνεχάρη τόσο τους μαθητές όσο και τους καθηγητές τους – Κώστα Παπανικολάου, Παρασκευή Καραπολίδου και Μελίνα Ευθυμιάδου – συνομιλώντας αρκετή ώρα μαζί τους και χαρακτηρίζοντας άθλο την επιτυχία τους, η οποία, όπως τόνισε, «είναι αποτέλεσμα ατομικού ταλέντου, αλλά και ομαδικής δουλειάς στον ιδιαίτερα σημαντικό τομέα του πολιτισμού».
Επισήμανε δε, ότι η θεατρική παράσταση στην οποία διακρίθηκαν οι μαθήτριες και μαθητές της Α’ και Β’ λυκείου εκπέμπει θετικά κοινωνικοπολιτικά μηνύματα, ενώ εξέφρασε την πρόθεση περαιτέρω στήριξης των προσπαθειών του 5ου Γ.Ε.Λ., όπως και των υπολοίπων σχολείων του Νομού, σε δράσεις πολιτισμού και έκφρασης, όπως άλλωστε έπραξε πριν λίγο καιρό με το επιτραπέζιο παιχνίδι που δημιούργησαν μαθητές του Λυκείου της Νικήσιανης.
Τον λόγο πήραν στη συνέχεια μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι αφού ευχαρίστησαν τον Αντιπεριφερειάρχη για την βράβευση και το ενδιαφέρον που επιδεικνύει τόσο ο ίδιος, όσο και ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος στις ενέργειες πολιτισμού στην Καβάλα, ανέφεραν ότι νιώθουν μεγάλη ικανοποίηση, που το επίτευγμά τους συνδυάζει τόσο την προβολή μηνυμάτων που αφυπνίζουν την κοινωνία, όσο και την προβολή της πόλης μας, ενώ από την πλευρά τους οι καθηγητές, αφού εξέφρασαν την υπερηφάνειά τους για τα παιδιά, ευχαρίστησαν την Αντιπεριφέρεια για την αναγνώριση της σκληρής δουλειάς τους μέσω της βράβευσης, η οποία, όπως σημείωσαν, δικαιώνει τους κόπους των μαθητών και των ίδιων, και δίνει σε όλους επιπρόσθετη δύναμη να συνεχίσουν την καλλιτεχνική εξωστρέφεια του σχολείου.
Όλοι οι μαθητές παρέλαβαν εξατομικευμένες τιμητικές πλακέτες και από ένα σημειωματάριο, ενώ οι καθηγητές, τιμητική πλακέτα και ένα λεύκωμα για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Προηγούμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος: Ακόμη ένα “βήμα”… υποβάθμισης για το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς ΟΥΝΕΣΚΟ των Φιλίππων!
Επόμενο άρθροΤο Twitter «γλεντάει» Ραγκούση μετά τις νέες αποκαλύψεις της Απογευματινής – «Έπρεπε να του έχει χορηγηθεί ταυτόχρονα επίδομα φαροφύλακα»