Μόνο αγανάκτηση και προβληματισμό προκαλεί η απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού να παραμένει κλειστός και μη επισκέψιμος ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων κάθε Τρίτη, λόγω έργων.

Θέτουμε τα εξής ερωτήματα:

· Έχει δώσει επαρκές προσωπικό το Υπουργείο Πολιτισμού στην Εφορεία Αρχαιοτήτων;
· Και πέρσι εκτελούνταν έργα στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, αλλά οι επισκέψιμες ημέρες δεν περιορίστηκαν. Τι άλλαξε φέτος και μειώθηκαν;
· Γιατί δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως όλοι οι εμπλεκόμενοι στον τουριστικό κλάδο για τις αλλαγές στις ημέρες επισκέψεων; Γιατί άλλαξε ξαφνικά ο προγραμματισμός λίγους μήνες πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου;
· Έδειξαν καθόλου ενδιαφέρον οι διοικήσεις του Δήμου Καβάλας και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ώστε να πιέσουν το Υπουργείο Πολιτισμού να λυθούν τα προβλήματα και να αποτραπεί μία τέτοια εξέλιξη;

Διαπιστώνουμε ότι η αναποτελεσματικότητα και η ανοργανωσιά του Υπουργείου Πολιτισμού και η έλλειψη “αντανακλαστικών” και διεκδίκησης τόσο από τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, όσο και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, υποβαθμίζουν την επισκεψιμότητα και την τουριστική ανάπτυξη του Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων.

Ήδη οι συμπολίτες μας στις Κρηνίδες υφίστανται καθημερινά μία κατάφωρη αδικία και πολλά προβλήματα με τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στην αξιοποίηση της περιουσίας τους, αφού ο οικισμός των Κρηνίδων θεωρείται ζώνη αρχαιολογικής προστασίας!

Ζητούμε να δοθεί λύση άμεσα και να παραμείνει ανοιχτός όλες τις ημέρες της εβδομάδας ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων και το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς ΟΥΝΕΣΚΟ, καθώς περιμένουμε επισκέπτες όχι μόνο από την Κρουαζιέρα αλλά και από σχολεία και τουρίστες όλη την τουριστική περίοδο που έχει ήδη ξεκινήσει!

Επιμένουμε σταθερά ότι το Μνημείο των Φιλίππων έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει έναν νέο κύκλο οικονομικών και παραγωγικών δραστηριοτήτων, με σκοπό:

  • την αξιοποίηση του Μνημείου ΟΥΝΕΣΚΟ των Φιλίππων σε συνδυασμό με το Πηλοθεραπευτήριο, το Βαπτιστήριο της Λυδίας, το Ντικιλί Τας και τα άλλα μνημεία της περιοχής, για την επέκταση της τουριστικής περιόδου όλο τον χρόνο στην περιοχή μας.
  • την αύξηση της επισκεψιμότητας με έναν φιλόδοξο, αλλά εφικτό στόχο, με βάση την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα του Μνημείου.
  • τη δημιουργία νέων τουριστικών και μεταποιητικών επιχειρήσεων στην περιοχή, που θα οδηγήσει στην παραγωγή νέων εσόδων για τον Δήμο και νέων θέσεων εργασίας για τους δημότες.

Μάκης Παπαδόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Προηγούμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: Περιπολικό σκάφος με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό για τη Θάσο
Επόμενο άρθροΟ Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης βράβευσε μαθητές του 5ου ΓΕΛ Καβάλας