“Οργασμός έργων από τη ΔΕΥΑ Θάσου, αναγκαίων για το νησί” αναφέρει ο Πρόεδρος της Κώστας Μανίτσας

Αντιπλημμυρικά έργα πραγματοποιεί η ΔΕΥΑ Θάσου για να θωρακίσει το νησί ενόψει του χειμώνα. Ο πρόεδρος της κ. Κώστας Μανίτσας σημείωσε ότι έγινε πάρα πολύ σοβαρή δουλειά έως τώρα.

Αρχικά ανέφερε “Όπως είχα πει περιμέναμε εδώ και αρκετό καιρό να ξεκινήσουν οι καθαρισμοί των ρεμάτων, κάτι που ευτυχώς έχει ήδη αρχίσει! Οι περισσότερες δημοτικές ενότητες στο νησί είναι σχεδόν στο ημιτελείωμα τους και είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι έγινε πολύ σοβαρή δουλειά, ιδίως στο κομμάτι της βόρειας Θάσου, εδώ που είχαμε και τις φωτιές του καλοκαιριού.

Ειλικρινά επειδή είχαμε κάποια ανοικτά θέματα, φοβόμασταν ότι κάτι θα γίνει. Τώρα πια όμως πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά και τέλος του μηνός θα έρθει το συνεργείο και θα γίνουν και όλα όσα πρέπει μετά και την μελέτη που συνέταξε το Δασαρχείο Θάσου και θα κινηθούμε κατά πως θα ρυθμίσουν τα συνεργεία από την Θεσσαλονίκη με τις οδηγίες της Διεύθυνσης Δασών πάντα”.

Ο ΔΡΟΜΟΣ

Ο ίδιος εκτιμά ότι όλα βαίνουν σε ένα καλό δρόμο. “Τα φρεάτια μας είναι κατά 85% σε άριστη κατάσταση και μας μένει ένα 15% το μέγιστο και θα φτάσουμε έτσι στο 100%. Πάμε με την λαχτάρα ότι δεν θα έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα όπως το 2019. Γιατί εκεί ό,τι και να κάνεις, όλα θα πάνε στράφι αν γίνει μια μεγάλη πλημμύρα.

Γύρω στις 350 χιλιάδες ευρώ υπολογίζονται οι καθαρισμοί στο νησί και έπεται συνέχεια. Μιλάμε για ποσά που έρχονται από την Περιφέρεια και προχωρά η εκταμίευση με την επιστασία του Δήμου Θάσου.

Ξεκινάμε παράλληλα το εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης Ποτού – Λιμενάρια- Πευκάρι – και μιλάμε για την τελευταία λέξη για να συμπληρωθεί όλη η πρόταση και να κλείσει το έργο. Έχουμε 6 μήνες παράδοσης σε αυτό το έργο και έχουμε 3 αντλιοστάσια και μήκος έργου γύρω στα 1300 μέτρα οπότε κλείνει η παρένθεση βιολογικός Ποτού και μπαίνει το εργοστάσιο σε πλήρη λειτουργία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΣΤΟΝ ΠΡΙΝΟ

Και πρόσθεσε πως «Στον Πρίνο περιμένουμε μια και τα δίκτυα του Πρίνου είναι δημοπρατημένα αλλά περιμένουμε να ξεκινήσει όλο αυτό ο ανάδοχος του έργου και παράλληλα η ύδρευση του Ραχωνίου – Αγίου Γεωργίου, αντικατάσταση δηλαδή σε δύο φάσεις από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας χρηματοδοτούμενο έχει ξεκινήσει και είναι σχεδόν στα μισά και πλέον αναμένουμε μετά τη δημοπράτηση αντικατάσταση για τον αγωγό Σκάλα Ραχωνίου – Σκάλα Καλλιράχης μήκους 11 χιλιομέτρων! Περιμένουμε και εδώ το έργο να ξεκινήσει αφού έχει ξεκινήσει ο ανάδοχος, οπότε όπως καταλαβαίνετε είμαστε σε μια πολύ μεγάλη κινητικότητα και μιλάμε για οργασμό δουλειάς. Έχουμε ετοιμότητα και ωρίμανση και για τις ορεινές κοινότητες, Παναγίας, Ποταμιάς και Θεολόγου και θέλουμε να δούμε και το πρόγραμμα μόλις βγει ώστε να καταθέσουμε τις προτάσεις μας στο πρόγραμμα που αφορά τις υδρεύσεις και έτσι αναμένουμε και το πρόγραμμα για την αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού Παναγίας – Ποταμιάς.

Όσο για το μεγάλο όνειρο, είναι το ξεκίνημα στο βιολογικό του Πρίνου μια και μιλάμε για μια ταλαιπωρία που κρατά χρόνια και πιστεύω ότι έφτασε και αυτό στο τέλος οπότε αναμένουμε να μας δοθεί το πράσινο φως για να πάμε στα τεύχη δημοπράτησης».

Hot this week

Υπογραφή σύμβασης του έργου: Ασφαλτοστρώσεις Δρόμων Δήμου Θάσου 2026

Σήμερα, Τετάρτη 26 Αυγούστου 2026, στο Γραφείο του Δημάρχου...

ΠΑΣΟΚ Καβάλας: Από τα 25 εκατ. ευρώ θέλουμε συγκεκριμένα έργα για Καβάλα και Θάσο

Συγκεκριμένες απαντήσεις για την αξιοποίηση των 25 εκατ. ευρώ...

Παράδοση σκυτάλης της προεδρίας του ΤΕΕ ΑΜ θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του Σωτήρης Λαζαρίδης

Την σκυτάλη της προεδρίας του ΤΕΕ ΑΜ θα παραδώσει...

Θόδωρος Μαρκόπουλος: Έχει περάσει η εποχή που η Καβάλα ήταν το ”κακό παιδί” της Περιφέρειας

Για τη συνεχή ενίσχυση των υποδομών της Περιφερειακής Ενότητας...

Φώτης Πούλος: Στα ύψη το πετρέλαιο θέρμανσης με τα σημερινά δεδομένα

Σταθερά πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο διαμορφώνονται...

Topics

Υπογραφή σύμβασης του έργου: Ασφαλτοστρώσεις Δρόμων Δήμου Θάσου 2026

Σήμερα, Τετάρτη 26 Αυγούστου 2026, στο Γραφείο του Δημάρχου...

ΠΑΣΟΚ Καβάλας: Από τα 25 εκατ. ευρώ θέλουμε συγκεκριμένα έργα για Καβάλα και Θάσο

Συγκεκριμένες απαντήσεις για την αξιοποίηση των 25 εκατ. ευρώ...

Θόδωρος Μαρκόπουλος: Έχει περάσει η εποχή που η Καβάλα ήταν το ”κακό παιδί” της Περιφέρειας

Για τη συνεχή ενίσχυση των υποδομών της Περιφερειακής Ενότητας...

Φώτης Πούλος: Στα ύψη το πετρέλαιο θέρμανσης με τα σημερινά δεδομένα

Σταθερά πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο διαμορφώνονται...

Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση καθαρισμού κοινοχρήστων χώρων στο Δήμο Καβάλας

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και Πυρασφάλειας του Δήμου φροντίζει...

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά από φλεγόμενο αυτοκίνητο στα Λουτρά Ελευθερών

Με επιτυχία αντιμετωπίζεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε ύστερα από...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες