Τη Θάσο επισκέφθηκε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας και παρέστη σε σύσκεψη φορέων. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρης Παρασχούδης υπογράμμισε ότι έγινε μία εποικοδομητική συνάντηση όπου είχαν την ευκαιρία να τον ενημερώσουν για τα θέματα του τουρισμού.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού που είναι πολύ σημαντική για το νησί μας, μιας και είμαστε ένας κατ’ εξοχήν τουριστικός προορισμός. Αφού κάναμε την απογραφή των πεπραγμένων του 2022, όπου συμφωνήσαμε ότι ήταν μια σχετικά πολύ καλή χρονιά δεδομένων των συνθηκών, αποφασίσαμε για τις ενέργειες που θα πρέπει να κάνουμε για το 2023. Η τουριστική σεζόν για το 2023 έχει ξεκινήσει, σε λίγε μέρες γίνεται και η Έκθεση τουρισμού του Λονδίνου που αποτελεί φάρο για το ξεκίνημα της νέας σεζόν. Είδαμε πώς θα μπορέσουμε με τη βοήθεια του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού να προωθήσουμε καλύτερα το νησί μας μέσω των δικτύων τους προς τις αγορές που μας ενδιαφέρουν, ξεκινώντας φυσικά από αυτήν την Αγγλίας.

Από ‘κει και πέρα είδαμε κάποια θέματα υποδομών. Όπως ξέρουμε εδώ και πολλά χρόνια, οι πύλες εισόδου είναι ένα θέμα που θα πρέπει να δουλέψουμε πάνω σ’ αυτό, μιας και η βόρεια Ελλάδα εξαρτάται πάρα πολύ από τον οδικό τουρισμού. Θα πρέπει, επιτέλους, να βρούμε τρόπους η είσοδος και η έξοδος των επισκεπτών αυτών να γίνεται πιο γρήγορα και με καλύτερες συνθήκες. Αυτά ήταν μερικά από τα πολλά που συζητήθηκαν».

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Συνέχισε λέγοντας «από την πλευρά του ο υπουργός είπε ότι θα πρέπει και η τοπική αυτοδιοίκηση και ο ιδιωτικός τομέας να εκμεταλλευτούν τα καινούργια προγράμματα επιδοτήσεων, μέσω επενδύσεων από την Ευρώπη, που παρουσιάζονται αυτόν τον καιρό. Επίσης, είπε να αναβαθμίσουμε τις υποδομές και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε σαν τουριστικός προορισμός. Ανέφερε ότι όλη η χρονιά για όλη την Ελλάδα ήταν πολύ καλή και επιτυχής εισπρακτικά, διότι συνεισέφερε στην οικονομία ώστε αυτή με τη σειρά της να βοηθήσει κάποιες άλλες καταστάσεις όπως επιδοτήσεις ενέργειας ή οπουδήποτε αλλού και γι’ αυτό πιστεύουμε ότι συμβάλλαμε κι εμείς σημαντικά στο να βοηθηθεί η κοινωνία από την περίσσια των εισοδημάτων του τουρισμού».

Προηγούμενο άρθρο“Οργασμός έργων από τη ΔΕΥΑ Θάσου, αναγκαίων για το νησί” αναφέρει ο Πρόεδρος της Κώστας Μανίτσας
Επόμενο άρθροEnergean: Ξεκίνησε η παραγωγή φυσικού αερίου στο κοίτασμα Karish στο Ισραήλ