Οικοδομικός αναβρασμός επικρατεί στην Θάσο σε ό,τι αφορά τις ξενοδοχειακές μονάδες ενόψει του καλοκαιριού, αλλά παραμένει το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρης Παρασχούδης σημείωσε ότι εντείνουν τις επαφές τους για την πρόσληψη προσωπικού.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και τον πόλεμο κι όχι προβλήματα που ενέκυψαν αργότερα. Δύο από αυτά ήταν το μεγάλο κόστος λειτουργίας των μονάδων μας, κυρίως λόγω του αυξημένου κόστους ενέργειας που βλέπουμε σιγά- σιγά να εκτονώνεται.

Το άλλο πρόβλημα που μας απασχόλησε πέρυσι ήταν η έλλειψη προσωπικού και μάλιστα εξειδικευμένου προσωπικού. Βλέπουμε ότι δεν βρίσκεται λύση, αντίθετα ίσως και να έχουμε ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα φέτος. Δεν είναι μόνο για απλές θέσεις αλλά και για στελέχη όπως ο υπεύθυνος κρατήσεων, ο υπεύθυνος του εστιατορίου και οι κουζίνες. Μιλάμε για πόστα καλά αμειβόμενα και δεν ισχύει ότι η έλλειψη υπάρχει λόγω του ότι οι θέσεις δεν δίνουν καλά λεφτά. Φαίνεται ότι αυτοί που άφησαν τη δουλειά στα τουριστικά επαγγέλματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν έχουν διάθεση να επιστρέψουν στον τουρισμό και μάλιστα σε εποχιακές υπηρεσίες όπως είναι στη Θάσο και την Καβάλα».
ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Συνέχισε λέγοντας ότι «έχουν γίνει πολλές προσπάθειες να παρουσιάσουμε τις θέσεις εργασίας προς τους υποψήφιους εργαζόμενους, όμως βλέπουμε ότι οι προσπάθειες που κάνουμε στη διάρκεια του χειμώνα δεν έχουν τα αποτελέσματα που θα θέλαμε. Εδώ και πολύ καιρό κάναμε σαν Ένωση Ξενοδόχων από Καβάλα και Θάσο μια πρόβλεψη κι έχουμε ζητήσει κι από την Περιφέρεια ΑΜΘ και το Υπουργείο να μπορούν να προσλαμβάνονται στις επιχειρήσεις μας πολίτες τρίτων χωρών. Είναι μια διαδικασία που πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή θα ευοδώσει. Δυστυχώς χρειαζόμαστε εξειδικευμένο προσωπικό και δεν θα λύσουν τα προβλήματά μας οι προσλήψεις ανθρώπων χωρίς γνώση του αντικειμένου.
Είτε ξεπεραστεί το 2019 σε αριθμό επισκεπτών, είτε όχι, είναι μεγάλος ο όγκος τουριστών στην Ελλάδα και χωρίς προσωπικό δεν θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε όλον αυτόν τον κόσμο».

Προηγούμενο άρθροΔικαίωση Μάκη Παπαδόπουλου- Έκθετος ο Δήμαρχος Καβάλας για την υπόθεση παραχώρησης των φωτιστικών των 12 εκατ. ευρώ σε ιδιώτη
Επόμενο άρθροΔυσανάλογα λίγο το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου σε σχέση με τους γιατρούς, εκτιμά ο διοικητής του Αχιλλέας Γερόπουλος